TAR NOK EN SESONG: Jaromir Jagr har bestemt seg for å ta nok en sesong i NHL. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
TAR NOK EN SESONG: Jaromir Jagr har bestemt seg for å ta nok en sesong i NHL. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Superveteranen gir seg ikke

Jaromir Jagr tar nok en sesong i NHL.

42 år gamle Jaromir Jagr ble nylig kåret til årets spiller i New Jersey Devils.

Den tsjekkiske superveteranen scoret 24 mål og hadde 43 målgivende pasninger, og viste at alderen ikke plaget ham i det hele tatt.

Nå kan han også bli hedret for sitt knallharde treningsregime for å holde seg i form.

Sammen med Carolina Hurricanes' Manny Malhotra og Dominic Moore fra New York Rangers, kjemper han om Masterton-trofeet, som deles ut den spilleren som best viser kvaliteter som utholdenhet, sportslighet og dedikasjon til hockey.

Nå har Jagr signert en ny ettårskontrakt med Devils, skriver NBC.

Mye tyder på at han da vil klatre på de historiske listene i NHL. Han er bare tre mål unna å passere Mike Gartner og bli den sjettemestscorende. Med 13 målgivende pasninger tangerer han Steve Yzerman i antall assists og klatrer til sjuendeplass på den listen. Og han er 16 poeng unna Marcel Dionnes femteplass over de fremste poengplukkerne.

Jagr har spilt 1473 kamper i NHL, og da har han vært gjennom et par lockouter, og han hadde to sesonger med Omsk Avangard i KHL. Dersom han hadde blitt værende i Nord-Amerika, er det slett ikke umulig at han kunne tatt Gordie Howes rekord i antall kamper i NHL. Howe spilte 1767 kamper før han ga seg.