RAN: De fire svenske statsborgerne er siktet for å  ha ranet en gullsmedforretning på Grønland i Oslo i mars. Foto: OVERVÅKNINGSBILDER/ POLITIET
RAN: De fire svenske statsborgerne er siktet for å  ha ranet en gullsmedforretning på Grønland i Oslo i mars. Foto: OVERVÅKNINGSBILDER/ POLITIET

Fire menn varetektsfengslet for gullsmedran i Oslo

Fire unge menn ble i Oslo tingrett onsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha ranet en gullsmedforretning i Oslo i mars i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle er ilagt brev- og besøksforbud og delvis isolasjon ovenfor hverandre i hele fengslingsperioden. De får også medieforbud de to første ukene av varetekten.

Mennene, som er svenske statsborgere, er henholdsvis 18,18, 21 og 21 år gamle. De ble pågrepet av svensk politi i Stockholmsregionen i forrige uke, mistenkt for å stå bak gullsmedranet på Grønland i Oslo.

Blant de fire som ble fremstilt for varetekt i dag, er mannen med automatrifle som oppførte seg kontrollert og truende på gata utenfor gullsmedbutikken mens tre ranskolleger knuste og tømte samtlige glassmontre for gullvarer. Trolig ble gull verd flere millioner kroner ranet, men gullet er ikke kommet til rette.

I etterkant av ranet fant politiet en utbrent bil like i nærheten. Noen dager senere ble nok en bil som ble knyttet til ranet tauet inn og undersøkt.

Til sammen seks personer er pågrepet etter ranet lørdag 29. mars. Fire av disse ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag. (TV 2/ NTB)