JUBEL: Diego Costa etter å ha gitt Atlético Madrid ledelsen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK
JUBEL: Diego Costa etter å ha gitt Atlético Madrid ledelsen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK

Atlético Madrid finaleklare etter imponerende bortetriumf

Vant 3-1 mot Chelsea i London.

Chelsea-Atlético Madrid 1-3 (1-3 sammenlagt)

Denne saken oppdateres med høydepunkter.

Det så rosenrødt ut for Chelsea da de tok ledelsen hjemme mot Atlético Madrid.

Med 0-0 i borteoppgjøret ville en ettmålsseier være mer enn nok for José Mourinhos gutter, men denne gangen klarte ikke London-laget å mure igjen, til tross for at de startet med seks forsvarsspillere på banen.

Gjestenes offensive maskineri fikk vist seg frem utover i kampen, og da en Samuel Eto'o på villspor i egen 16-meter laget straffe som sørget for ledelse til bortelaget var det mer eller mindre game over.

Til slutt ble det 3-1 i de rødstripetes favør og det andre hjemmetapet på rad for Chelsea.

Dermed er det klart for et rent Madrid-oppgjør i finalen etter at Real-varianten sendte Bayern München ut med en overbevisende 5-0-seier sammenlagt tirsdag.

Det er første gang i historien at to lag fra samme by møtes i finalen i Europas gjeveste klubbturnering.

AMBIVALENT ØYEBLIKK: Fernando Torres etter å ha scoret mot Atlético Madrid. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
AMBIVALENT ØYEBLIKK: Fernando Torres etter å ha scoret mot Atlético Madrid. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Chelsea-sjef José Mourinho holdt frem 2-1-målet til Atlético Madrid som det springende punktet.

– Ett minutt i andre omgang avgjør alt. Atlético-keeperen gjorde en umulig redning. Og i samme minutt får de en straffe som avgjør kampen, sa José Mourinho i et intervju vist på Viasat Fotball etter kampen.

– I 60 minutter var vi vel så gode som dem i kampen. Semifinaler og viktige kamper blir avgjørt av detaljer.

Tidlig kjempesjanse

Atlético Madrid fikk den første sjansen da det som så ut som et innlegg fra Koke skapte store problemer for Mark Schwarzer i Chelsea-buret.

Ballen traff tverrliggeren og innsiden av stolpen før den gikk i Mark Schwarzer før Chelsea omsider fikk klarert.

Den første Chelsea-fansen fikk David Luiz som prøvde seg med et brassespark fra relativt kort hold. Ballen gikk imidlertid utenfor.

Torres avstod fra å feire scoring

Det var ikke spesielt mange sjanser innledningsvis. Etter 35 minutters spill kombinerte Willian og César Azpilicueta fint på høyrekanten.

Den for anledningen omskolerte backen la ballen inn - der var Fernando Torres som avsluttet via et Atlético Madrid-bein og i mål.

Torres, som spilte for Atlético Madrid i oppveksten, avstod fra å feire mot sine tidligere lagkamerater.

Snudde kampen

Avstod fra å feire gjorde definitivt ikke Atlético Madrid-spillerne da Adrián utlignet med ett minutt igjen av første omgang.

Et innlegg fra Tiago fant Miranda som sendte ballen tilbake foran mål. På bakerste stolpe duket Adrián opp og legget ballen i mål fra seks meters hold.

Chelsea fikk den første store sjansen i andre omgang da John Terry fikk headet knallhardt mot mål. Thibaut Courtois reddet, og Atlético Madrid-forsvaret fikk klarert.

Rett før timen var spilt var Samuel Eto'o på en uvant plass - inne i egen 16-meter. Der trives han ikke, og da han var for sein inn mot Diego Costa laget han straffespark.

Etter en del virrak i forbindelse med straffesparket, der Diego Costa endte opp med å få gult kort da han brukte så lang tid på å få ballen til å ligge i ro. Selv om det tok lang tid klarte Costa å holde hodet kaldt og hamret inn 2-1 til gjestene.

Chelsea nær utligning, så punkterte Atlético Madrid

Fem minutter senere hadde hjemmelaget en kjempemulighet til å utligne da David Luiz headet et frispark i stolpen, ballen gikk tilbake i feltet, og Thibaut Courtois fikk slått ballen over.

Da benyttet isteden Atlético Madrid muligheten til å punktere Mesterliga-semifinalen.

Arda Turans heading på innlegget fra Juanfran ble reddet av Mark Schwarzer og sendt i tverrliggeren, men returen havnet hos Turan igjen som hadde åpent mål og satte inn 3-1.

Chelsea prøvde å angripe, men var i realiteten aldri nære å klare å utfordre Atlético Madrid-forsvaret.

Et imponerende sluttresultat for Atlético Madrid.