SAVNET: Agnes Elisabeth Müller kan ha blitt sett sist på Oanes fergekai i Forsand kommune om kvelden 16. april. Foto: Privat/TV 2
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller kan ha blitt sett sist på Oanes fergekai i Forsand kommune om kvelden 16. april. Foto: Privat/TV 2

Agnes-saken: Fire ukers varetekt for ektemannen

Den drapssikede ektemannen er i Stavanger varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyske ektemannen til den savnede Agnes Elisabeth Müller er i Jæren tingrett onsdag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. De to første er undergitt fullstendig isolasjon samt forbud mot adgang til TV, aviser, radio og internett.

Agnes Elisabeth Müller forsvant onsdag 16. april. Tre dager senere, 19. april, ble hun meldt savnet og politiet startet da sin etterforskning.

Torsdag i forrige uke, 24. april, ble Kripos koblet inn i saken og mandag denne uken ble ektemannen (34) siktet for drap på sin egen kone.

– Han erkjenner ikke straffskyld og er frustrert og overrasket over at han er siktet, sier mannens forsvarer, Ørjan Eskeland, til TV 2.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke tobarnsfaren for å ha hatt noe med konas forsvinning å gjøre.

– Det er ingen indikasjoner på at hun skal ha forlatt Forsand frivillig eller vært utsatt for en ulykke eller tatt sitt eget liv. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for å stå bak en kriminell handling, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til TV 2.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært på Oanes fergekai i tidsrommet før og etter fergeavgangen klokken 23.30 onsdag 16. april.

– Agnes Elisabeth Müller skal ha vært på Oanes ferjekai i dette tidsrommet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har fått tips om at et par med barnevogn befant seg på stedet i dette tidsrommet og disse er av spesielt stor interesse for etterforskerne.