HUSLØS: Eileen Battisti (53) mister villaen hun bor i fordi hun ikke hadde nedbetalt 40 kroner i eiendomsskatt.  (Foto: AP)
HUSLØS: Eileen Battisti (53) mister villaen hun bor i fordi hun ikke hadde nedbetalt 40 kroner i eiendomsskatt.  (Foto: AP)

Skyldte 40 kroner i skatt - mistet millionhuset

Du kødder ikke med Fylkesskattekontoret i Pennsylvania. Det fikk Eileen Battisti (53) erfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eileen Battisti (53) fra Aliquippa, nordvest for Pittsburgh i USA, er denne uken i retten i Pennsylvania dømt til å miste sin enebolig på grunn av manglende innbetalt eiendomsskatt.

Dommen kommer som følge av at hun for to år siden skyldte i underkant av 40 norske kroner i skatt. Dermed slo Fylkesskattekontoret til og konfiskerte millionvillaen hennes for å drive inn pengene.

– Jeg har betalt alt og visste ikke at det manglet 40 kroner. At huset blir tvangssolgt på grunn av kun 40 kroner er galskap, sier Battisti til lokalavisen Pittsburgh Tribune.

Hevder hun aldri mottok kravet

Hun skyldte opprinnelig rundt 1400 kroner i eiendomsskatt, men idet huset ble tvangssolgt var beløpet kommet ned i kun 40 kroner.

LEI SEG: 53-åringen har mistet mannen og nå mister hun også huset. (Foto: AP)
LEI SEG: 53-åringen har mistet mannen og nå mister hun også huset. (Foto: AP)

I to år har Battisti bestridt at hun har mottatt kravet på 40 kroner fra Fylkesskattekontoret. I mellomtiden har skattekontoret tvangssolgt huset hennes.

Eiendommen var taksert til rundt 1,7 millioner kroner, men ble solgt for kun 700.000 kroner. Av dette sitter Battisti igjen med 673.000, etter at skattekontoret har tatt sitt pluss renter og utgifter til selve salget.

– Synes synd på henne

I dommen heter det at Fylkesskattekontoret overholdt alle meldeplikter og at det ikke kan herske tvil om at hun mottok det utestående skattekravet i posten.

– Alle kravene ble mottatt av henne og da er loven klar. Selv om jeg synes synd på Battisti kan jeg ikke gjøre noe for å hjelpe henne, skriver dommer Gus Kwidis i kjennelsen.

Eileen ble enke da hennes ektemann brått døde i 2004. Hun hevder at det var han som håndterte alt rundt eiendomsskatten inntil da.

Eileen og hennes tre barn får lov til å bo i huset gjennom søksmålet, men det holder ikke for enken. 

– Jeg kommer til å kjempe det til jeg dør, sier hun.