VENNER: Floyd Mayweather Jr. har et godt forhold til Los Angeles Clippers kontroversielle eier Donald Sterling. Her er boksestjernen sammen med Sterling (t.h) og konen Shelly under en basketballkamp mellom Chicago Bulls og Los Angeles Clippers i 2011. FOTO: REUTERS/Danny Moloshok
VENNER: Floyd Mayweather Jr. har et godt forhold til Los Angeles Clippers kontroversielle eier Donald Sterling. Her er boksestjernen sammen med Sterling (t.h) og konen Shelly under en basketballkamp mellom Chicago Bulls og Los Angeles Clippers i 2011. FOTO: REUTERS/Danny Moloshok

Verdens best betalte idretts-mann vil kjøpe Clippers etter rasismesaken

Men Floyd «Money» Mayweather Jr. har ingenting negativt å si om Donald Sterling.

For to uker siden offentliggjorde ESPN sin liste over verdens best betalte idrettsutøvere. Den listen ble toppet av boksestjernen Floyd Mayweather Jr - og det suverent.

Han tjener minst 140 millioner kroner mer enn neste på listen, fotballhelten Cristiano Ronaldo.

Det gjør at han er god for mye penger. Penger han kan tenke seg å bruke på å kjøpe basketballaget Los Angeles Clippers.

Blir tvunget til å selge

Clippers kan komme for salg etter at eier Donald Sterling ble utestengt på livstid av NBA som følge av lydopptaket der han uttaler seg sterkt rasistisk. 

NBA-styret som består av andre klubbeiere kan tvinge Sterling til å selge klubben, dersom de får et tre-fjerdedels flertals.

– Han kommer til å bli tvunget til å selge det. Når Adam Silver sier at han vil prøve å få det flertallet han trenger, så vil han få det flertalet, sa tidligere basketballspiller og NBA-kjenner Frederik Gnatt om situasjonen da han gjestet TV 2 Sportskanalen onsdag.

– Vi har råd til det

Om klubben skulle bli tilgjengelig melder Floyd Mayweather jr, som har fått tilnavnet «Money», seg.

– Om vi ønsker å kjøpe Clippers? Ja, det gjør vi. Vi er svært, svært interessert i å kjøpe Clippers. Og vi har råd til det, sier Mayweather ifølge USA Today.

Han kan også få støtte av en annen bokser, Oscar De La Hoya, som er interessert i å inngå et business-partnerskap med Mayweather.

– NBA-lederen har sagt at han ønsker å se mer minoritetseierskap i NBA. Om han ønsker flere minoriteter involvert i NBA, hvem er bedre enn meg og Floyd til å være del av en potensiell eierskapgruppe, sier amerikansk-mexikanske De La Hoya ifølge USA Today.

Innen amerikanske idretter kjøper man navnerettighetene, det såkalte franchiset. Det skjer fra tid til annen at klubber dermed kan bytte by, men det er ikke aktuelt for bokseren å flytte laget bort fra Los Angeles.

– Nei, vi vil la Clippers være akkurat der de er. Faktisk, når jeg ikke bokser, så er jeg på kampene deres uansett. Jeg kan gå til kampene, sier Mayweather.

Positiv til Sterling

Den styrtrike sluggeren er ikke like kritisk til Sterling som mange andre har vært og forsvarer eieren til tross for hans rasistiske tilrop.

Mayweather har flere ganger vært Sterlings gjest på kamper.

– Jeg har ingenting negativt å si om fyren. Han har alltid behandlet meg med respekt. Han har alltid invitert meg til kamper. Og han sier alltid: «Floyd, jeg vil at du skal sitte ved siden av meg og min kone».

Da var andre, og særlig basketballspillere, langt mindre tilgivende overfor Clippers-eieren.

– Jeg blir kvalm av at en klubbeier kan komme med slike støtende utspill. Jeg er rasende. I NBA er det ikke plass til den type rasisme og hat som Mr. Sterling står for, kommenterte basketballegenden Michael Jordan.

Earvin «Magic» Johnson, som var en av dem Sterling hetset i løpet av de timelange lydopptaket, sa dette på ABCs pregame-show søndag:

– Han burde ikke eie et lag. Han bør stå frem og si at han ikke ønsker å eie et lag.

Flere aktuelle

Det er flere kandidater til å kjøpe Los Angeles Clippers. «Magic» Johnson har avkreftet rapportene om at han ønsket å gjøre det.

Donald Sterlings kone, Stella, er nevnt, men det er usikkert om det vil aksepteres. I tillegg melder ESPN at Oprah Winfrey vurderer å ta del i en investogruppe for å ta over klubben.