POPULÆR FYR: Danser Daniel Grindeland (20) står på scenen i den tredje semifinalen i «Norske Talenter» på fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
POPULÆR FYR: Danser Daniel Grindeland (20) står på scenen i den tredje semifinalen i «Norske Talenter» på fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Daniel (20) får ungpikene til å gå bananas

Fredag kveld står danseren på «Norske Talenter»-scenen.

Daniel Grindeland (20) hadde egentlig ikke spesielt lyst til å melde seg på «Norske Talenter». Fredag kveld er danseren allikevel en av åtte deltakere som skal kjempe om en plass i finalen i talentkonkurransen. 

– Jeg har hele tiden ment at det ikke helt var min greie, at det ikke er meg, sier han til TV 2.

Så kom tidligere deltaker og finalist Navid Rezvani på banen.

– Vi trente sammen, og da overtalte han meg og mente det var min sjanse til å gjøre det bra. Han fikk meg til å tenke meg om. Og alle som ikke tør å gjøre noe sier alltid «det er ikke min greie», så jeg tenkte bare «fuck det». Jeg meldte meg på og nå er jeg her! 

Hylles av ungpikene

Hundretusener av TV-seere følger med på «Norske Talenter» hver eneste uke. Med deltakelsen følger som regel også en flodbølge av smigrende oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. 

Instagram-kontoen til danseren er det knapt et bilde som ikke er etterfulgt av kjærlighetserklæringer og hjerte-figurer.

– Elsker deg! Kjempegod til å danse! Da dere var på skolen min, hylte jeg! Flinke hele gjengen! Svar meg? Fra din aller største fan! Love you, skriver en bruker. Raust etterfulgt av hjerter, selvsagt. 

– Pliiiiis kan du følge meg? Hadde blitt veldig glad hvis du hadde begynt å følge meg, elsker deg! Stemmer alltid på deg, du er best, skriver en annen.

19-åringen forteller at han setter stor pris på engasjementet.

– Det er jo morsomt å få de tilbakemeldingene. Det er gøy. Eh... Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, ler han.

– Vi har vært rundt og hatt show på skoler, og da er det ofte sånn på barneskolene at de følger deg i sosiale medier og begynner å skrive. Og så har det helt klart blitt mer etter «Norske Talenter», fortsetter 20-åringen, som for øvrig innrømmer at han er singel. 

– Vanskelig å leve av dansen

Daniel har jobbet fulltid som danser i to år, siden han var ferdig på videregående skole. Han bor ut av kofferten, trener på hoteller, skoler og treningssentre. Det har ikke bare vært lett. 

– Det er veldig vanskelig å leve av å danse. Du må virkelig ofre og jobbe hardt. Men det gjør vi, og det gjør at vi klarer å leve av det akkurat nå, forteller han. 

Nå håper bergenseren at «Norske Talenter» gir et løft til dansekarrieren.

– Nå har jeg gjort så sykt mye for å komme meg hit, så jeg har virkelig, virkelig lyst til å komme til finalen. Men det er mange flinke med, så vi får se! 

Skal man tro ham selv, blir det et heftig show når Daniel entrer scenen på fredagskvelden.

– Jeg skal gjøre noe som ingen annen danser i verden har gjort, smiler han lurt.

Se Daniel og de andre semifinalistene i «Norske Talenter» fredag klokken 19.30 på TV 2.