Derfor elsker vi bad boys

Nicki Bille Nielsen havner til stadighet i trøbbel, men er likevel en favoritt blant RBK-fansen.

Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel igjen da han ble arrestert i København i påsken.

Etter flere møter med Rosenborg-ledelsen ble det klart at dansken fikk en ny sjanse.

Da han kom inn som innbytter mot slutten av oppgjøret med Brann, så ble han tatt i mot som en helt av fansen.

– Når jeg ser far med gutten står der, og bestemor bare reiser seg opp og roper «Bille, Bille». Da skjønte ingenting. Men Gud så artig det var, sier TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

– De som skiller seg ut blir populær
Idrettssosiolog Arve Hjelseth er ikke så overrasket over at «bad boys» som Bille Nielsen ofte blir favoritter blant fansen.

– De som skiller seg ut fra massene blir ofte de mest populære, sier han.

– De bryr seg ikke så mye om hvordan en spiller oppfører seg, så lenge han klarer å gi inntrykk av at han er glad i klubben han spiller for. For da er han en av dem, fortsetter han.

Og det kan talsmann for Kjernen Kenneth Kjelsnes være enig i.

– Han spiller på et enormt følelsesregister, og det er noe vi supportere kjenner oss igjen i, sier han.

Hjelseth mener at «vi mot resten»-mentaliteten er helt sentral når fotballhelter skapes.

– De har en sånn opposisjonell grunnholdning, som også gjør at de som kommer på kant med fotballens myndigheter har litt lettere for å bli populære enn tilfellet er i andre idretter,

Mange bad boys
Og Bille Nielsen er ikke den eneste. Engelsk fotball, for eksempel, er full av bad boys som er populære til tross for sine mange krumspring.

POPULÆR: Ryan Giggs har nok av svin på skogen. Men han har legendestatus blant Manchester United-fansen.
POPULÆR: Ryan Giggs har nok av svin på skogen. Men han har legendestatus blant Manchester United-fansen.

Eric Cantona fikk karantene resten av sesongen i 1995 etter å ha utført et kungfuspark på en tilskuer. Det var ikke den eneste gangen han havnet i bråk utenfor banen. Han gjorde som oftest som han selv ville, men franskmannen er fortsatt blant blant de rødes største legender.

BRÅKMAKER: Få kom mer i trøbbel enn Eric Cantona, men blant fansen var han favoritten. (AP Photo/Max Nash)
BRÅKMAKER: Få kom mer i trøbbel enn Eric Cantona, men blant fansen var han favoritten. (AP Photo/Max Nash)

Det er også Roy Keane, som fikk rundt 65 000 kroner i bot for den hodeløse taklingen på Alf-Inge Håland i 2001 - men da han senere innrømmet at han med vilje prøvde å skade Håland steg boten til 1,8 millioner kroner. Iren var også kjent for å gå sin egen vei, uten å bry seg om konsekvenser eller hva andre mente. Men blant klubbens supportere var han elsket.

Uniteds største klubbhelt i moderne tid er Ryan Giggs. Waliseren var utro med kona til sin egen bror i åtte år før forholdet ble avslørt i 2011. Han ble også avslørt for å ha hatt en affære med en kjent puppemodell. Nå er waliseren spillende vikarmanager, har fått moralsk støtte fra den samme broren - og fortsatt er han gift.

En av nøkkelspillerne i denne sesongens solide Liverpool-lag er Luis Suárez - ingen har glemt at han prøvde å ta en bit av Branislav Ivanovic i april i fjor, og rullebladet hans på banen er langt som et ondt år - men noe mindre populær hos Liverpool-fansen ble han ikke av den grunn. 

Og vi kommer ikke unna Mario Balotelli. Dagen etter å ha satt fyr på sitt eget hus med innendørs fyrverkeri lurte italieneren på hvorfor han alltid havnet i begivenhetenes sentrum. Han kan virke uinteressert, lat. Går på byen når det passer ham. Og havner i bråk med både lagkamerater og trenere. Men blant fansen har han alltid en høy stjerne.

Hvem mener du er fotballens største bad boy? Si din mening kommentarfeltet nederst på siden!

WHY ALWAYS ME? Mario Balotelli med t-skjorten han viste frem dagen etter at han tente på sitt eget hus med fyrverkeri.  (AP Photo/Jon Super, file)
WHY ALWAYS ME? Mario Balotelli med t-skjorten han viste frem dagen etter at han tente på sitt eget hus med fyrverkeri.  (AP Photo/Jon Super, file)