NYBAKTE BESTEFORELDRE: Jon Aaberge, her sammen med kona Hilde Damli Aaberge på datteren Tones motevisning, må jobbe i Sogndal og har ikke mulighet til å reise til Oslo. Foto: Mona Ranum/Stella Pictures
NYBAKTE BESTEFORELDRE: Jon Aaberge, her sammen med kona Hilde Damli Aaberge på datteren Tones motevisning, må jobbe i Sogndal og har ikke mulighet til å reise til Oslo. Foto: Mona Ranum/Stella Pictures

Bestefar har ikke tid til å besøke Tone og baby

– Tone får komme til meg. Hun har fri. Det har ikke jeg, ler bestefar Jon Aaberge.

Tone Damli Aaberges pappa, Jon Aaberge, driver hagesenteret Åberge planteskule i Sogndal og jobber nærmest døgnet rundt nå midt i sesong.

Så familieforøkelsen kommer på et tidspunkt hvor det er umulig å reise til Rikshospitalet for å besøke datteren, den nybakte faren Markus Foss og babyen.

– Det er utelukket å besøke Tone nå. Så Tone får komme til meg. Hun har fri. Det har ikke jeg, ler Jon og undrerstreker:

– Vi kommer nok til en ordning. Vi får se hvem som kryper til korset først, meg eller Tone. Bestefar har jo lyst til å møte den nyfødte. Jeg er jo nysgjerrig på å se vidunderet. Men er det ikke slik at det er like naturlig at de besøker bestefar som at jeg besøker dem, sier en sprudlende bestefar på telefon fra Sogndal. Selv om han ikke har mulighet til å dra til Oslo har kona og nybakt bestemor Hilde Damli Aaberge vært på besøk hos Tone.

Jon Aaberge og datteren Tone har alltid hatt et tett forhold og han har styrt pengene hennes gjennom hele karrieren. Men han har enda ikke har sett bildet av hennes nyfødte baby. Men han har hatt hyppige telefonsamtaler med datteren og fått vite hvordan babyen er:

– Hun er rolig og grei og har ikke laget noe bråk så langt. Det er veldig fint at hun er frisk, understreker den nybakte bestefaren.

– Det er alltid spenning rundt en graviditet og en fødsel. Det er alltid en risiko. Så det er bra at det fikk en lykkelig ende. Tone er veldig lettet.

Jon har i flere år vært bestefar siden storesøster Tale har barn.

– Tale var klar for å bli mamma i veldig ung alder og har snakket veldig mye om det. Mens Tone ikke har samme fokus på det. Men hun har vært veldig klar nå, sier han.