Jarle Bernhoft (37) kom seg gjennom konkursmarerittet

– Jeg måtte finne ut hvordan jeg skulle finansiere musikken.

Forrige uke lanserte Jarle Bernhoft sitt tredje soloalbum «Islander» med tilhørende releasefest ved idylliske Ingierstrand bad.

I medvind

De siste årene har han seilet fram som en stjerneartist i inn- og utland. Han har tidligere vunnet Spellemannpris og er en av få nordmenn som har gjestet gigantiske «The Ellen DeGeneres Show» i USA. 

I 2012 ble Jarle Bernhoft dessuten utropt til årets mottaker av Statoilstipendet på én million kroner.

– Gikk konkurs

Men karrieren har ikke alltid gått på skinner for 37-åringen. I 2005 ble det satt en strek over det suksessrike rockebandet Span, og Jarle valgte etter dette å gå solo. Starten på solokarrieren var en tid i real pengekrise.

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle få det til å gå rundt fordi jeg var konkurs, rett og slett. Så jeg tenkte på hvordan jeg skulle finansiere og spille musikk. Da kom sologreien som sendt fra himmelen. Jeg trengte en jobb, og så laget jeg meg en jobb i stedet, forteller han til «God kveld Norge».

– Når skjønte du at det gikk an å leve av dette?

– Jeg har på en måte levd av det helt fra jeg gikk ut av videregående, men det er litt annerledes å være i oppstartsfasen som soloartist. Oppstartskostnadene tar jeg mye på egen kappe. Går det bra får jeg også mer av inntektene, men det koster å være kar, sier han. 

– Har nesten ikke vært ute

For ett års tid siden tok han med seg kona Lisa og sønnen Samuel (4) til New York for å gi gass på det amerikanske markedet. Han har imidlertid aldri hatt en drøm om å være en stjerne.

– Jeg har et annet fokus enn det å dra på fester med de hippeste folkene. jeg har bod di New York i ett år og jeg har nesten ikke vært ute. Jeg flyttet til New York og var pappa, skikkelig hipt, sier han lattermildt.

Takker sønnen

Å bli pappa til lille Samuel gjorde noe med både personen og artisten Jarle Bernhoft.

– Det føles litt som at det å bli familiefar gjorde meg bedre som artist, og forklarer at alt smeltet sammen da han ble far for første gang.

– Jeg tenker at jeg kan takke sønnen min for suksessen, legger han til.