Ann (61) ropte at elevene skulle løpe ut slik at de slapp å se henne dø

Læreren Ann Maguire (61) tenkte først og fremst på elevene sine da hun brutalt med  knivstukket og drept i klasserommet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mannlig elev på 15 år sitter fortsatt i avhør hos politiet, etter det brutale drapet på læreren Ann Maguire (61) mandag. 

– Løp ut

Dødsfallet til den populære læreren har sendt en sjokkbølger gjennom hele Leeds, og både elever og lærere er i sorg etter tapet av favorittlæreren. 

Det var mandag formiddag at en elev rolig gikk opp mot læreren og stakk henne gjentatte ganger med en kjøkkenkniv. 61-åringen døde av gjentatte knivstikk mot rygg og nakke. 

Ifølge en av elevene skal Maguire først og fremst tenkt på elevene sine da det gikk opp for henne hva som var i ferd med å skje. 

– Fru Maguire skrek at elevene i klasserommet måtte komme seg ut fordi hun ikke ville at de skulle se hva som var i ferd med å skje, forteller én av elevene til Daily Mail

Dessverre ble nesten alle de 30 elevene vitner til den dramatiske hendelsen, og mange har holdt seg hjemme fra skolen siden. 

Rettet prøver

16 år gamle Holly Walker sto ved kateteret til Ann Maguire da 15-åringen angrep læreren. 

– Hun var så nærme at hun hadde blod over hele seg. Hun trodde at hun også kom til å bli drept, forteller moren til Holly, Claire. 

Holly reagerte raskt da hun forsto hva som skjedde og løp ut av klasserommet. Etter at 15-åringen hadde angrepet læreren skal han ha løpt ut i korridoren. Det skal assisterende rektor på skolen, Kieran Sykes overfalt han og holdt han fast. 

Politiet jobber fortsatt med å finne et motiv for angrepet. 

– Elevene som ble vitner til hendelsen blir fortsatt avhørt av spesialister. De er eksperter på å håndtere barn som vitner, og gjør alt for at deres sikkerhet ivaretas, sier Simon Beldon i West Yorkshire politidistrikt. 

Corpus Christi Catholic College åpnet som vanlig tirsdag, men kun en tredjedel av elevene møtte på skolen. 

Riktig å åpne skolen

Rektor ved skolen, Steve Mort mener det er riktig å åpne skolen så raskt etter drapet. 

– Ann Maguire satte alltid elevene foran seg selv. Vi er helt sikre på at Ann hadde villet at skolen skulle åpne igjen tirsdag, sier Mort. 

Utenfor skolen vokser blomsterhavet, og stadig flere legger igjen bilder og hilsener til Maguire. Ann underviste i spansk og religionsfag og leder skolens kor. 

61-åringen etterlater seg et tomrom på skolen. 

– Ingen snakket. Det var så trist, og det har vært så mange tårer, forteller en av elevene, Chloe Ripley (16).