Else Kåss Furuseth: – Jo verre, jo bedre

Derfor velger 33-åringen smertefulle tv-stunts.

Else Kåss Furuseth har danset naken på scenen foran et fullstappet Oslo Spektrum. Hun har spilt inn erotiske humorscener i «Torsdag kveld fra Nydalen»-serien «Americas funniest pornvideos» og hun har vært busspassasjer utkledd som Donald Duck, kun iført en overdel.

De vågale stuntene startet hun med allerede som reporter for P3TV på 2000-tallet. I programmet «Gipskvinnen» gipset hun begge armene samtidig som hun forsøkte å leve et normalt liv.

Smertefullt

I fjor høst fikk hun sitt eget talkshow på TV 2, men det var ikke dermed sagt at hun hadde tatt sin siste utfordring.

– Jo verre, jo bedre. Verst mulig er best mulig, sier Else til «God kveld Norge».

– Liker at det koster

Forrige uke fikk hun kjenne ekte smerte da hun løp én runde rundt Sognsvann for hver fadder som vervet seg til Flyktninghjelpen. I fire dager og fire netter campet hun ved vannet, før hun kom løpende inn på Artistgallen med gnagsår og smerter i armer og bein.

– Morten Ramm sendte meg en tekstmelding hvor han skrev at barna i Syria blir litt tykkere, og du blir kanskje litt tynnere. En vinn-vinn-situasjon. Jeg liker at det skal koste, at man må legge seg litt i selen, sier hun.

Får konsekvenser

Når Else lanserer et stunt, får det som regel størst konsekvenser for henne selv.

Eksempelvis publiserte hun et bilde på Facebook foran vårens sesong av «ELSE», hvor hun oppfordret folk til å like siden. Får hun én million til å like siden, skal hun gifte seg i siste episode av talkshowet.

– Får jeg én million likes så skal jeg gifte meg, muligens med en av de som trykker liker. Der er det fortsatt elleve tusen, så det har stoppet litt opp. Heldigvis og dessverre så er det lettere å få faddere til Syria enn å få folk til å like siden min og dermed bli min ektemann. Bra for verden, dårlig for meg, sier hun.

– Hvordan vil du huske 2014 om begge disse stuntene går i boks?

– Jeg føler de jobber imot hverandre. Jeg føler ikke at dette stuntet gjør det noe enklere å få til det andre, sier Else lattermildt.

I fire dager bodde hun ikke bare i et telt, hun bodde også i en glinsende, grønn trikot.