SAVNET: Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller har vært savnet i over to uker. Politiet mener hun har blitt drept, men har fortsatt ikke funnet henne. Foto: PRIVAT
SAVNET: Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller har vært savnet i over to uker. Politiet mener hun har blitt drept, men har fortsatt ikke funnet henne. Foto: PRIVAT

Agnes-saken: Vil fengsle drapssiktet ektemann (34) i fire uker

STAVANGER/FORSAND (TV 2): Politiet vil også holde den tyske statsborgeren og tobarnsfaren i isolasjon de to første ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet vil be om lukkede dører og forbud mot gjengivelse av kjennelsen. Politiet vil begjære ektemannen varetektsfengslet i fire uker, med brev og besøksforbud, hvorav de to første undergitt fullstendig isolasjonen, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet vil også gi den siktede medieforbud og kreve lukkede dører fengslingsmøtet. Agnes Elisabeth Müller forsvant onsdag 16. april. Tre dager senere, 19. april, ble hun meldt savnet og politiet startet da sin etterforskning.

Torsdag i forrige uke, 24. april, ble Kripos koblet inn i saken og mandag denne uken ble ektemannen (34) siktet for drap på sin egen kone.

Etterlyser vitner

Politiet skriver videre i pressemeldingen at de er avhengige av å komme i kontakt med personer som har vært på Oanes fergekai i tidsrommet før og etter fergeavgangen klokken 23.30 onsdag 16. april.

– Agnes Elisabeth Müller skal ha vært på Oanes ferjekai i dette tidsrommet, skriver politiet.

Politiet har blant annen fått tips om at et par med barnevogn og disse er av spesielt stor interesse for etterforskerne.

Strid mellom forklaringer
Politiet understreker at siktelsen bygger på tekniske funn og motstrid i vitneforklaringer. De bekreftet i går funn at biologisk materiell i saken, men det er fortsatt uklart om disse har betydning for saken.

– Politiet vet fremdeles ikke hvor Agnes er eller hva som har skjedd med henne. Men med utgangspunkt i etterforskningen så langt ser politiet det som lite trolig at Agnes har vært utsatt for en ulykke eller selv har valgt å forsvinne, skriver politiet.

Nekter straffskyld

Den 34 år gamle mannen blir fremstilt for fengsling klokken 13.00 i dag i Jæren tingrett, som ligger i Sandnes.

– Min klient nekter for å ha noe med dette å gjøre og nekter straffskyld. Han vil begjære seg løslatt i fengslingsmøtet. Vi mener det ikke foreligger grunn for den mistanken politiet har rettet mot siktede, sier forsvarer Ørjan Eskeland til TV 2.