Her skytes Erna opp i rommet

Statsminister Erna Solberg var tirsdag en tur i verdensrommet, i hvert fall i et virtuelt verdensrom. Etter romfarten håper den nybakte astronauten at flere ungdommer vil velge realfalg på skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRE-TO-EN... Statsminister Erna Solberg skytes opp i verdensrommet.

Tirsdag åpnet hun romskipet Aurora, et virtuelt opplevelssenter til 35 millioner, som er stasjonert ved rakettutskytingsfeltet på Andøya i Nordland.

Statsministeren håper slike prosjekter gjør at flere velger utdanning innen romfart og realfag.

Se video av senteret øverst i artikkelen!

– Dette er et fantastisk godt tiltak for å løfte realfagsinteressen blant norske barn og unge, sier Solberg, og legger til:

FLYR SELV: Statsminister Erna Solberg. Foto: Magnus Nøkland/TV 2
FLYR SELV: Statsminister Erna Solberg. Foto: Magnus Nøkland/TV 2

– Romforskningen i Norge er veldig stor, men folk er ikke så klar over det. Nå er det spennende å ha dette senteret som ramme for å tenke «hva bruker vi egentlig matematikken til», sier hun. 

Denne uken har Solberg har vært i Vesterålen i Nordland, og hun bidro selv til å komme seg mellom tettstedene da hun debuterte som Orion-pilot. Tett ved hennes side satt de mer erfarne pilotene og passet på. 

– Det var veldig gøy. Det er rart når du har et så stort fly, og du kan føle at du har kontroll over bevegelsene, sier statsminister Erna Solberg.