Alves: – Overrasket over hvordan en hel verden har reagert

Barcelona-stjernen Dani Alves snakker for første gang om den massive støtten han har fått.

Det var i Barcelonas oppgjør mot Villarreal i helgen en tilskuer kastet en banan mot Dani Alves. 

Se episoden i videovinduet øverst (video med tillatelse fra C More)

Brasilianeren svarte med å spise opp bananen.

Støtte fra en hel verden
Siden har en hel verden vist sin støtte til 30-åringen. Fotballstjerner som Luis Suarez, Sergio Agüero, Hulk og Marta – med flere – har lagt ut bilder på sosiale medier der de tar en bit av en banan.

OVERRASKET: Dani Alves er overrasket over all støtten han har fått etter episoden i helgen.
OVERRASKET: Dani Alves er overrasket over all støtten han har fått etter episoden i helgen.

«Med min kollega Marta fra Brasil. Vi sier nei til rasisme. Vi er alle like», skriver blant annet Agüero på sin Instragram-konto.

Men hovedpersonen selv, Dani Alves, mener bananspisingen som et svar på rasismen han ble utsatt for ikke var særlig gjennomtenkt.

– Pleier å svare med humor
– Jeg er overrasket over hvordan en hel verden har reagert. Da jeg gjorde det, så gjorde jeg det uten å tenke på at jeg kom til å få støtte etterpå. Når jeg havner i en situasjon med rasisme så pleier jeg alltid å svare med humor, sier Dani Alves til Radio Globo, ifølge Aftonbladet.

– Men om jeg hadde hatt muligheten, så ville jeg tatt et bilde av supporteren som kastet bananen og lagt det ut på internett. Så hadde vi fått sett om han hadde følelser han også, fortsetter Barcelona-stjernen.

Barcelona ble tidligere i år straffet av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) med overgangsnekt for å ha brutt overgangsreglene med yngre spillere. Alves benytter anledningen til å rette et stikk mot Fifa i forbindelse med oppmerksomheten bananspisingen har fått.

– Fifa snakker om normer og regler, men kanskje skulle de fokusere på viktigere saker enn å ødelegge La Masia. Rasisme, for eksempel, fastslår en bestemt Alves.

Vil ikke gjenta episoden
Selv om Alves har fått massiv støtte fra fotballstjerner og privatpersoner etter hendelsen i helgen, røper Barca-stjernen at han har fått streng beskjed av sin nære familie om å ikke spise en banan som blir kastet inn på banen igjen.

– Pappa ga meg klar beskjed om å ikke spise en banan som ble kastet inn på banen igjen. Han frykter den kan inneholde gift, og at tilskueren har onde hensikter, poengterer Alves.

Personen som kastet bananen inn på banen er utestengt fra El Madrigal på livstid.