MELDTE FORFALL:  Ole-Kristian Tollefsen blir ikke med Norge til VM i ishockey.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MELDTE FORFALL:  Ole-Kristian Tollefsen blir ikke med Norge til VM i ishockey.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tollefsen: – Karrieren må gå foran landslaget

Ole-Kristian Tollefsen frykter karrieren kunne vært truet ved VM-spill.

Oslo (TV 2 Sporten): Mandag kveld bestemte Ole-Kristian Tollefsen seg for at han må si nei til deltakelse i ishockey-VM i Minsk neste måned.

Backkjempen har slitt med en skade i leddbåndet i det venstre kneet i lengre tid, og fikk en ny smell i sluttspillsfinalene for Färjestad som gjorde at han ikke kunne fullføre de to siste finalene, som laget hans tapte mot Skellefteå.

– Legen sier det kan ryke
– Jeg måtte gå av i de siste finalene og kneet er veldig svakt for øyeblikket. Legen sier at det kan ryke skikkelig hvis jeg får en smell til og det kan jeg ikke risikere.

Norges kaptein er kjent for å tåle spill med store smerter, men nå må 29-åringen sette ned foten.

– Jeg er ikke 20 år lengre. Av og til må man sette karrieren sin foran landslagsspill. Jeg tenkte nøye gjennom det den siste uka hvor vi har hatt litt ferie. Jeg har kjent etter hvordan kneet kjennes, men har konkludert med at jeg dessverre må takke nei.

– Det er veldig kjedelig for jeg er veldig motivert for å spille for Norge.

Ville spille VM
– Så det har ingenting med å gjøre at du allerede har deltatt i OL denne sesongen?

– Nei, absolutt ikke. Jeg hadde lyst til å spille VM. Jeg spilte i mesterskapet i fjor selv om jeg sleit med skulderen, og det satte meg ut av hele sommertreningen med klubben, og jeg mistet også noen kamper i grunnserien i starten av sesongen.

– I år ønsker jeg å få en skikkelig oppkjøring til neste sesong.

Tollefsen føyer seg inn i en lang rekke av spillere som av ulike årsaker er uaktuelle til VM-spill.

Mannefall for Johansen
Henrik Solberg sliter med vonde skuldre og motivasjon, Patrick Thoresen har hatt en skadeplaget sesong og mangler også motivasjonen som skal til, Marius Holtet står over grunnet hodesmerter som ikke vil gi seg og Mats Rosseli Olsen er nyoperert.

I tillegg er det høyst usikkert om Mats Zuccarello Aasen blir klar til VM, New York Rangers har to sjanser til å nå semifinalen i East Conference i NHL-sluttspillet. Slår Rangers Philadelphia i natt eller til helga går laget videre, det betyr trolig ingen Hviterussland-tur på Norges største stjerne.

– Det er mange forfall nå, men samtidig er det sånn at lag kan løfte seg når nøkkelspillere er ute. Andre står fram og lagmoralen og evnen til å blø for hverandre er enorm på det laget, mener Tollefsen.

– Mye ansvar på det som er igjen
Han vedgår likevel at det er vel mange som mangler i landslagssjef Roy Johansens tropp nå.

– Det blir mye ansvar på de som er igjen, og det blir selvsagt mye spilletid på backene da jeg pleier å spille ganske mye. Jeg har likevel trua på at gutta kan gjøre en god VM-turnering, avslutter kapteinen.

I dag tok landslagssjefen med Tollefsens lagkamerater fra Färjestad, Anders Bastiansen og Martin Røymark, til troppen som reiser til Slovakia for de to siste oppkjøringskampene før VM. I tillegg slutter AHL-proffen Henrik Ødegaard seg til troppen.