Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Martin Ødegaard er årets talent

Martin Ødegaard vant Statoils talentpris i april. Nå er unggutten blitt kåret til årets talent av folket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

15-åringen hadde som mål å debutere for Strømsgodset denne sesongen. Ved inngangen til adventstiden kan hele fotball-Norge konkludere med at Martin Ødegaard nådde målet sitt. Og vel så det.

For det har blitt kamper, mål, finter, tekniske detaljer og vidunderbarn-stempel. Han har spilt A-landskamper og herjet i en U21-kamp på hjemmebanen Marienlyst. 2014 ble et eventyr – som attpåtil er sant.

- Det har vært et fantastisk år. Det har skjedd mye og det har skjedd fort, sier Ødegaard.

Derfor kommer det neppe overraskende på mange at ballkunstneren fra Strømsgodset er stemt frem som årets Statoil-talent.

- Det er stort å få denne prisen. Jeg er veldig takknemlig.

I løpet av året er det blitt kåret åtte talenter av en jury som består av Nils Johan Semb, Gøril Kringen og Leif Gunnar Smerud. Deretter kåres et av de åtte talentene som årets talent gjennom en avstemning av folket.

- Statoils talentpris handler om å løfte frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Martin Ødegaard har hatt en fantastisk sesong, og vi er stolte av å kunne gi årets til ham, sier sponsorsjef i Statoil, Marius Rosenberg Amundsen.

Gir prispengene til barndomsklubben
Hver månedsvinner har fått 50 000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. I april vant han prisen som månedens talent, da fikk barndomsklubben Drammen Strong hele potten. Ødegaard velger å gjøre det samme nå igjen.

- De trenger pengene. Jeg vet de kommer godt med der. Det er en fin klubb med mange gode, unge spillere.