SPILLER HOVEDROLLEN: Kyrre Haugen Sydness har hovedrollen som etterforsker Viggo Lust i krimserien «Det tredje øyet». Foto: TV 2
SPILLER HOVEDROLLEN: Kyrre Haugen Sydness har hovedrollen som etterforsker Viggo Lust i krimserien «Det tredje øyet». Foto: TV 2

Kyrre blir nedrent med post etter «Det tredje øyet»

Nå gleder han seg til neste sesong.

Mandag kveld gikk siste episode av «Det tredje øyet» på lufta. De som ikke allerede hadde sett serien på TV 2 Sumo, fikk da se hvor politietterforsker Viggo Lust sin jakt etter sin forsvunnede datter endte. 

Serien har gjort at hovedrolleinnehaver Kyrre Haugen Sydness får store mengder med meldinger og fanpost.

– Det er utrolig gøy at så mange har sett serien. Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger fra publikum, og det synes jeg er hyggelig. Jeg er kjempeglad for at folk likte serien så godt! Da føler man at man får igjen for det harde arbeidet, forteller han.

ETTERFORSKERE: Endre Hellestveit og Kyrre Haugen Sydness i serien. Foto: TV 2
ETTERFORSKERE: Endre Hellestveit og Kyrre Haugen Sydness i serien. Foto: TV 2

Gleder seg til neste sesong

– Jeg var litt spent. Det er ikke gitt at en serie om en synsk etterforsker blir en suksess. Serien er litt annerledes, det synes jeg er veldig kult, forteller Sydness.

– Det jobbes nå med en sesong to og jeg håper at vi går i gang med innspilling iløpet av neste år. Men det er TV 2 som tar den endelige avgjørelsen.

I snitt fulgte 555.000 seere alle episodene.

I sosiale medier diskuteres siste episode av den populære serien, og fansen gir uttrykk for at de håper på en ny sesong.

Spiller Sabeltann

Det er ikke nytt for Sydness å bli nedrent av fans. Siden 2010 har han spilt Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand, og da er det mange små som løper bort når han viser seg.

– Det blir på en helt annen måte, de to rollene er så forskjellige som de kan få blitt. De får fram forskjellige ting i meg. Som kaptein Sabeltann er det ikke så mye av meg selv som synes. Rollen ligger lenger vekk fra meg og krever derfor en større forvandling, forteller han.

Han har regnet ut at han har blitt sminket om til Sabeltann over 220 ganger – hver gang tar rundt 40 minutter. Da blir forvandlet til den populære piraten med hvit spraymaling, parykk, stor hatt og gullringer.

Måtte spille begge roller på en gang

Sydness forteller at det er veldig forskjellig å forberede seg til «Det tredje øyet»-Viggo Lust og kaptein Sabeltann. En periode i forrige sommer ble han nødt til å spille begge to samtidig.

– Det var en uke hvor jeg hadde prøver i dyreparken i Kristiansand på kveldstid, og filmet TV-serien på dagen. Det var opp kl 05 og i seng kl 01, så da ble det ikke mye søvn, forteller han.

– Men det gikk bra å omstille seg mellom rollene. Det ble litt som når man forbereder en annen middagsrett, sier han.

– Et eventyr

Sydness spiller også rollen som den berømte piraten i den nye filmen som ventes å være ferdig til høsten.

– Det er et eventyr. Det å få reise til tre kontinenter for å spille inn film for en norsk skuespiller, det skjer ikke så ofte... Det er gøy at man har investert så mye i en barnefilm, sier han.