Arsenal  sikret seg grepet om fjerdeplassen

Mesut Özil på scoringslisten da Arsenal lekte med Newcastle.

Arsenal - Newcastle 3-0 (2-0):

Arsenals manager Arsene Wenger har gjennom hele sesongen pratet om hvor viktig det er for London-klubben å sikre seg fjerdeplassen, som gir en ny sesong med Mesterliga-fotball på Emirates.

Nå er Arsenal bare tre poeng unna å sikre seg den ettertraktede fjerdeplassen. 

Se Arsenals scoringer mot Newcastle i videovinduet øverst!

SCORET: Laurent Koscielny og Olivier Giroud scoret begge for Arsenal.
SCORET: Laurent Koscielny og Olivier Giroud scoret begge for Arsenal.

Newcastle ble aldri en målestokk for et angrepsvillig Arsenal-mannskap i mandagens Premier League-oppgjør.

– I førersetet
Arsenal fikk omtrent gjøre som de ville og vant enkelt 3-0. 

Laurent Koscielny, Mesut Özil og Olivier Giroud scoret målene for Arsenal. 

– Arsenal er absolutt i førersetet etter at Everton dummet seg ut i helgen. Arsenal har tre seire på rad, scorer fine mål og får bare mer og mer selvtillit for hver kamp. Det er viktig med tanke på inngangen til FA-cupfinalen, hvor Arsenal endelig har sjansen til å ta en pokal igjen, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Phil Thompson var imidlertid meget skuffet over det Newcastle presterte.

– Newcastle ble virkelig utspilt og Arsenal viste virkelig i perioder vidunderlig fotball. Men hva er galt med Newcastle? Ingen på det laget tar ansvar om dagen, poengterte Phil Thompson i studio. 

Pardew lever farlig
Etter seieren beholder Arsenal fjerdeplassen og har nå 73 poeng – fire mer enn Everton, som er den eneste klubben som kan snyte Wengers menn for plasseringen to serierunder før slutt. 

Newcastles manager Alan Pardew lever svært farlig etter det sjette strake nederlaget i Premier League. Ifølge The Telegraph er det ventet at Pardew får sparken etter sesongen, og avisen utpeker David Moyes til favoritt som erstatter på St. James Park.

– Klart jeg er under press, for dette er en stor klubb. Vi skal jobbe hardt denne sommeren for å skape et lag som vil gjøre byen stolt. Jeg ser på denne jobben som et langtidsprosjekt for meg, sa Pardew i et intervju vist på TV 2 Premier Premium etter kampen.

Newcastle ligger på en niendeplass på tabellen med 46 poeng etter 36 serierunder.