Stolpene hindret Lillestrøm-seier

Aalesund må vente på sesongens første seier i eliteserien, men sunnmøringene tok i det minste med seg ett heldig poeng hjem fra Åråsen. Lillestrøm var nærmest seier i 0-0-kampen med to stolpeskudd.

Etter en jevnspilt, sjansefattig første omgang tok Lillestrøm for alvor takk i kampen etter pause. Tommy Høiland, som var svært anonym, skjøt på innsiden av stolpen etter 66 minutter. LSK ropte også på straffe for en hands i forkant. Like nær kom innbytter Erling Knudtzon etter 74 minutter.

Men det ville seg ikke for LSK mandag, i en kamp hvor også tidligere England-proff Bjørn Helge Riise var svært nær scoring i sluttminuttene. Dermed står «fugla» med kun én seier etter fem kamper.

Situasjonen er enda verre for Aalesund, som tydelig kom til Romerike for å forsvare seg til ett poeng. AaFK står uten seier etter fem kamper.

For bortelaget var Torbjørn Grytten nærmest scoring. Like før pause ble han spilt fra av Michael Barrantes, men Arnold Origi i LSK-buret vartet opp med en fin redning. Origi stoppet også forsøk fra Leke James og Jo Nymo Matland.

Aalesund har aldri vunnet på Åråsen. 0-6-4 er fasit etter ti serieforsøk. Ingen scorer færre mål enn Aalesund denne sesongen. Tre mål, likt med Haugesund, er fasit etter fem kamper. Det er liten tvil om at de oransje ikke har klart å erstatte storscorer Abderrazak Hamed-Allah. (©NTB)