OMKOM: Brandon Majewski elsket å sykle. Under en sykkeltur i 2012, ble han og to kamerater påkjørt. To timer senere døde han. Foto: Facebook
OMKOM: Brandon Majewski elsket å sykle. Under en sykkeltur i 2012, ble han og to kamerater påkjørt. To timer senere døde han. Foto: Facebook

Brandon (17) saksøkes av kvinnen som drepte ham

Bilist krever åtte millioner i erstatning fordi gutten var «en inkompetent syklist».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanadiske Sharlene Simon (42) har gått til søksmål mot gutten hun meide ned og drepte i 2012.

Det var 17 år gamle Brandon Majewski som omkom etter sammenstøtet.

Majewski syklet langs Innisfil Beach Road i Toronto 28. oktober 2012 sammen med to kamerater, da Simon kjørte på dem bakfra. 

Majewski omkom, mens de to kameratene hans, Richard McLean (16) og Jake Roberts (16) slapp unna med mindre skader. 

MINNESTED: En hvit sykkel henger mellom trærne Brandon omkom ved i 2012. Foto: Facebook
MINNESTED: En hvit sykkel henger mellom trærne Brandon omkom ved i 2012. Foto: Facebook

Simon ble ikke straffet etter påkjørselen. Politiet konkluderte ifølge National Post med at «mangel på syklistenes synlighet var den største medvirkende faktoren» til påkjørselen. 

«Simon kunne ikke se syklistene på veien, og var derfor ikke i stand til å avverge en påkjørsel», lød politiets konklusjon. 

I søksmålet beskriver Simon 17-åringen som «en inkompetent syklist». Hun krever åtte millioner kroner i erstatning for det hun kaller «vedvarende alvorlige og permanente skader på viktige fysiske, mentale og psykologiske funksjoner».

Kvinnen mener at guttene burde ha vært mer aktsomme, og saksøker ifølge Toronto Sun både Brandon og de to kameratene, samt hans foreldre og bror. 

«Jeg har det vondt etter ulykken», skriver 42-åringen i søksmålet. 

I tillegg saksøker hun veimyndighetene i County of Simcoe for å ikke ha vedlikeholdt veien hun kjørte ned de tre guttene på.

Foreldrene i sjokk

– Gjennom alle mine år som advokat, har jeg aldri opplevd at noen saksøker barnet de drepte, sier Majewski-familiens advokat Brian Cameron til nettstedet.  

Brandons mor Venetta sier at hun er i sjokk.

– Jeg er helt knust og sjokkert. Hun tok livet av barnet mitt, og nå vil hun tjene på det? Hun sier at hun har det vondt? Be henne om å se inn i hodet mitt, og hun skal få se smerte, hun vil se panikk, hun vil se mareritt, sier hun.

Ifølge South Simcoe-politiet, kjørte Simon i 90 km/t i 80-sonen da hun kjørte inn i guttene.

I avhør fortalte hun at hun ikke hadde sett syklistene da det plutselig smalt.  

Brandon døde på sykehuset to timer etter ulykken. 

Cameron og Brandons familie har gått til motsøksmål mot Simon, og stiller spørsmål om hvorvidt Simon var edru da hun kjørte inn i guttene.

De tror også at hun brukte mobilen sin mens hun kjørte. 

«Sharlene Simon utviste ikke rimelig aktsomhet for å kunne unngå en kollisjon som hun så, eller burde ha sett, var sannsynlig at ville oppstå. Hun kjørte bilen mens hun var beruset», lyder deler av motsøksmålet.