TUNGE BLIKK: Coutinho, Luis Suárez og Steven Gerrard depper etter at Chelseas første scoring på Anfield i går. I bakgrunnen Martin Skrtel.
TUNGE BLIKK: Coutinho, Luis Suárez og Steven Gerrard depper etter at Chelseas første scoring på Anfield i går. I bakgrunnen Martin Skrtel.

Petter Myhre: – Det finnes flere bananskall å skli på

TV 2s fotballekspert vil ikke si at Steven Gerrards snubling alene kan ha kostet Liverpool ligagullet. Og Myhre gleder seg over at ingenting er avgjort.

Les alt om fotball her!

Vi kan vel alle være enige i at Luis Suárez og Liverpool har hatt en fantastisk sesong.

På 31 Premier League-kamper har uruguayaneren nettet hele 30 ganger, og søndag ble 27-åringen som ventet stemt frem som årets spiller i England.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Liverpool som lag har scoret utrolige 96 mål på 36 kamper. Det er riktignok bare tre flere enn Manchester City, men 27 flere enn Chelsea og 34 flere enn Arsenal.

Den ekstremt effektive spissen skal ha mye av æren for at Liverpool er med i kampen om ligagullet. Søndag hadde Merseyside-klubben en gyllen mulighet til å parkere Chelsea i tittelkampen, men i stedet var det José Mourinhos lag som kunne juble for tre poeng på Anfield.

Myhre: – Ingen overraskelse
Etter å ha imponert kraftig så å si gjennom hele sesongen sviktet altså rødtrøyene da de gjaldt som mest. Kaptein Steven Gerrard snublet og serverte Demba Ba 1-0. Og Luis Suárez? Ja, han var en skygge av seg selv. Ble presset for stort? Sviktet Suárez og Liverpool når det gjaldt som mest?

– INGENTING ER AVGJORT: Petter Myhre minner om at det er flere bananskall å skli på. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
– INGENTING ER AVGJORT: Petter Myhre minner om at det er flere bananskall å skli på. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

– Jeg vil ikke si at Liverpool sviktet akkurat, kommer det fra TV 2s fotballekspert Petter Myhre, som minner om at Chelsea er det klart beste forsvarslaget i Premier League.

– At de skulle komme til å slite mot Chelsea, var ingen overraskelse. Og dessuten så blir jo kampen avgjort etter en tabbe fra Steven Gerrard. Hadde ikke den kommet, er det stor sannsynlighet for at kampen hadde endt 0-0, sier Myhre.

– Hva med Luis Suárez innsats?

– Verken han eller Liverpool har møtt en slik vegg av et forsvar tidligere i sesongen, som de gjorde på søndag. Og Chelsea tok vekk styrkene til Liverpools beste spillere. Jobben til Suárez og resten av Liverpools angrepsrekke ble hardere enn det de har opplevd tidligere, svarer Myhre, og legger til:

– De fikk ikke den tidlige scoringen som de har fått så mange ganger denne sesongen, og når i tillegg Chelsea scorer på overtid i 1. omgang blir Liverpool stresset. Det blir ekstra vanskelig.

– Blir ekstra synlig
– Kostet Gerrards tabbe Liverpool ligatittelen?

– Nei. Man må huske på at det har blitt spilt mange kamper, og at det har blitt mange individuelle feil. Hos alle lag. Så man kan ikke si at den og den tabben, eller det og det målet kostet Liverpool ligagullet. Men en slik tabbe blir selvsagt ekstra synlig med tanke på den situasjonen Liverpool er i nå. Og det er naturlig at det blir en «snakkis».

– Det var dette vi håpte på
Etter at Liverpool tapte den viktige hjemmekampen mot Chelsea, er kampen om ligagullet så å si helt åpen. Både Liverpool, Chelsea og Manchester City kan stikke av med det gjeve trofeet. Petter Myhre ser for seg et scenario der det står helt likt mellom de tre lagene før den siste serierunden 11. mai.

– Det er ikke usannsynlig at City og Liverpool spiller uavgjort mot henholdsvis Everton (borte) og Crystal Palace (borte). Hvis da Chelsea vinner mot Norwich, og City vinner sin utsatte kamp mot Aston Villa, står alle lagene med 81 poeng før den siste runden. Så syk kan denne avslutningen bli, humrer Myhre.

– Men husk at City har en ganske suveren målforskjell også. Men det var dette vi trodde og håpet på før sesongen. At det ville bli den villeste innspurten noen sinne. Alt mulig kan skje, og ingenting er avgjort, fastslår Myhre, før han kommer med noen velvalgte ord til de som tror at Gerrards snubling kostet Liverpool ligagullet:

– Det er to runder igjen. Og det er flere bananskall å skli på.

Hvem tror du vinner Premier League? Ta diskusjonen!