Fontanello dagens mann på Nadderud

Etter den gode sesongstarten hadde Stabæk tapt to kamper på rappen, men søndag kapret laget tre nye poeng da Bodø/Glimt ble slått 2-1 på Nadderud.

Stabæk er eliteseriens kanskje største overraskelse så langt, og etter fem kamper står Bob Bradleys menn med ni poeng.

Det nyopprykkede laget var tippet sist av de aller fleste før sesongen, men så langt ser laget ut til å være bedre enn antatt. Søndag var det Bodø/Glimts tur til å finne ut det, da de ble sendt hjem med 1-2-tap.

Det var spilt bare 13 minutter på Nadderud da den første scoringen kom. Aketchi Luc-Martin Kassi trakk seg inn i boksen og ble helt unødvendig lagt i bakken. Straffen var soleklar, og Stabæks superveteran Jon Inge Høiland var sikker fra ellevemeteren.

Etter målet kjørte Stabæk kampen, men gjestene kom seg til et par sjanser til tross for at de nesten ikke hadde ballen.

Først skjøt Trond Olsen like utenfor etter en god vending, før Papa Alioune Ndiaye tvang fram en god redning av Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Fem minutter etter hvilen doblet hjemmelaget ledelsen. Etter litt klabb og babb i feltet fikk til slutt Pablo Fontanello headet ballen over streken.

Glimt presset på for en redusering og med kvarteret igjen fikk de gule uttelling. Moustapha Ndiaye var først på Papa Alioune Ndiayes innlegg og plutselig var det liv i kampen igjen.

Men i stedet for en sluttspurt fra bortelaget, var det Stabæk som var nærmest et nytt mål på tampen. Flere mål ble det dog ikke på Nadderud og dermed vant vertene 2-1.