SPESIELL KAMP: Dirk Kuyt feirer seriemesterskapet etter søndagens 0-0-kamp. På tribunen var det bare barn under 12 år og kvinner. AFP PHOTO / OZAN KOSE
SPESIELL KAMP: Dirk Kuyt feirer seriemesterskapet etter søndagens 0-0-kamp. På tribunen var det bare barn under 12 år og kvinner. AFP PHOTO / OZAN KOSE

Feiret gullet foran kvinner og barn under 12 år

Menn var bannlyst da Fenerbahçe ble seriemester i Tyrkia.

Fenerbahçe er tyrkisk seriemester for 19. gang. Det ble klart med 0-0-kampen hjemme mot Rizespor søndag.

Med 12 poengs luke til Galatasaray er Fenerbahçe mester tre serierunder før slutt. Besiktas var eneste lag med sjanse til å hente inn lederlaget før søndagens runde, men den sjansen forsvant med 0-3-tap mot Sivasspor.

Fenerbahçe feiret gullet foran 50.000 tilskuere som alle var kvinner og barn under 12 år. Mennene var bannlyst som følge av tilskuertrøbbel på tidligere kamper, men tusener feiret i gatene utenfor, og fyrverkeri lyste opp himmelen over Istanbul.

– Dette er et veldig spesielt øyeblikk i livet mitt. Det er en stor bedrift både for meg og klubben, sa spissen Dirk Kuyt. Den 33-årige nederlenderen er seriemester for første gang i en karriere som har omfattet opphold i klubber som Feyenoord og Liverpool.

Fenerbahçe-trener Ersun Yanal kronet sin første sesong i jobben med gull, mye takket være spillet til de afrikanske spissene Emmanuel Emenike og Moussa Sow.

Klubben er seriemester for første gang siden 2011. De siste sesongene har en kampfiksingskandale kastet lange skygger over klubben, og formann Aziz Yildirim risikerer å sendes tilbake til fengsel. (©NTB)