Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Agdestein klar for Carlsen-møte

Slo Jon Ludvig Hammer i hurtigsjakkduellen og er kvalifisert til Norway Chess-turneringen.

Simen Agdestein viste at alder er ingen hindring i sjakk da han slo den dobbelt så unge Jon Ludvig Hammer i kampen om å få delta i Norway Chess-turneringen til sommeren.

Den beste av seks hurtigsjakkpartier skulle avgjøre hvem som får æren av å møte Magnus Carlsen og co. om litt over en måned.

Agdestein ledet 2-1 fra lørdagens første tre partier, og avgjorde duellen da han vant det første partiet og spilte remis i det andre på søndag.

Gjorde kort prosess
– Jeg er veldig sliten, men selvsagt veldig glad for å ha vunnet. Jeg stod litt dårligere i begge partiene i dag enn jeg gjorde i går, så jeg måtte virkelig jobbe litt, sa seierherren i TV 2-studio etter partiet.

Seierherren sa etter lørdagens partier at han følte at Hammer fortjente plassen i turneringen mer enn ham, men den tidlige landslagsspilleren i fotball viste få tegn til ydmykhet da avgjørelsen skulle falle søndag.

46-åringen gikk seirende ut av det første partiet, noe som sendte han opp i en komfortabel 3-1-ledelse sammenlagt.

Det gjorde at Hammer måtte vinne det andre partiet for å ha en sjanse til å kvalifisere seg, men det ville seg ikke for 23-åringen.

— Jeg rotet det til
Med remis i andre parti ble duellen avgjort, og en skuffet Hammer måtte innse at han ikke får muligheten til å møte barndomsvennen Carlsen og ni andre elitespillere i Stavanger i juni.

— Jeg er skuffet. Det er ikke noe annet å si om det. Jeg trodde jeg hadde gode sjanser i begge partier i dag, men jeg rotet det til. Jeg var ikke konsentrert nok, sa Hammer etter nederlaget.

Carlsen, Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Aleksander Grischuk, Sergej Karjakin og Pjotr Svidler er allerede bekreftet til Norway Chess.

Den turneringen ser du på TV 2 Sportskanalen og tv2.no fra 2. juni.