Liverpool og Gerrard snublet - Chelsea vant toppkampen

Chelsea har fremdeles sjansen til å sikre seg ligatittelen etter 2-0-seier på Anfield.

Liverpool-Chelsea 0-2

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Liverpool hadde muligheten til å parkere Chelsea i tittelkampen søndag, men i stedet var det José Mourinhos lag som kunne juble høyest på Anfield.

I en kamp der de blå lå og forsvarte seg store deler av oppgjøret fikk de en scoring på overtid i hver omgang. Først snublet Steven Gerrard og serverte Demba Ba 1-0, før innbytterne Willian og Fernando Torres kombinerte da de røde hadde kjørt opp hele laget i 2. omgang sluttsekunder.

Dermed er de blå kun to poeng bak Liverpool på toppen av tabellen, mens Manchester City også for alvor er med i tittelkampen. 

Les også: Mourinho: – Vi har vunnet begge kampene mot mesterne

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Stor dobbeltsjanse for Liverpool
Chelsea fikk kampens første mulighet etter fem minutter, da Ashley Cole ladet kanonen fra distanse. Simon Mignolet var dog på alerten, og slo ballen ut med en god parade.

Første Liverpool-sjanse kom etter ti minutter, da Luis Suárez' innlegg fant Philippe Coutinho på bakerste stolpe. Brasilianeren avsluttet på hel volley, men ballen gikk i nettveggen.

Tre minutter senere oppstod en stor dobbeltsjanse for vertene. Et hjørnespark ble først reddet på streken av Ashley Cole, før tredjeballen havnet i beina på Mamadou Sakho som stod på femmeteren. Midtstopperen hadde den berømte ryggsekken på, og dermed gikk avslutningen langt over mål.

Chelsea ropte på straffespark
Chelsea lå kompakt defensivt, mens vertene styrte kampen på Anfield. Kontringer så ut til å være de blås plan, og i en av disse fikk Mohamed Salah en skuddmulighet fra innenfor 16-meteren.

SNUBLETFOT: Steven Gerrard sklir, og Demba Ba setter like etterpå inn 1-0 for gjestene på Anfield. Foto: TV 2
SNUBLETFOT: Steven Gerrard sklir, og Demba Ba setter like etterpå inn 1-0 for gjestene på Anfield. Foto: TV 2

Avslutningen føk i hånden på Jon Flanagan, men dommer Martin Atkinson viftet bort det som var av Chelsea-rop om straffespark og så ikke ut til å være i nærheten av å blåse.

SKUFFET KAPTEIN: Steven Gerrard var langt nede etter å ha forært Chelsea ledermålet like før pause. Foto: Scanpix.
SKUFFET KAPTEIN: Steven Gerrard var langt nede etter å ha forært Chelsea ledermålet like før pause. Foto: Scanpix.

På motsatt side var Suárez nære like etterpå, men Premier League-toppscorerens forsøk fra rundt 20 meter snek seg like over tverrliggeren.

En ny sjanse kom nesten tre minutter på overtid, da Premier League-debutanten Tomás Kalas steg til værs på et hjørnespark. Tsjekkeren var helt umarkert, men traff ikke nok med sitt hodestøt.

Gerrard skled og serverte Chelsea ledelsen
Chelsea skulle allikevel lede 1-0 ved halvtid. Da Liverpool hadde full kontroll på egen halvdel skled Steven Gerrard, og ballen forsvant under foten hans. Demba Ba plukket opp restene, løp gjennom og avsluttet iskaldt under Simon Mignolet.

– Gerrard går ned og henter ball mellom stopperne hele tiden, men her gjør han en gedigen tabbe, og så sklir han i tillegg når han skal prøve å rette det opp, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre om Gerrards involvering i Premier League-studio i pausen.

– Han må ha vondt inni seg. Han kommer ned og gjør det der så ofte, og har som oftest gode touch, sa tidligere Liverpool-spiller Phil Thompson.

Scoringen ble uansett omgangens eneste, og dermed gikk de blå til halvtid med 1-0 i sekken.

– Det er typisk Mourinho. Det er det han gjør best. Liverpool sentret ballen bra, men så ikke ut til å score, og så får vi den dramatiske slutten på omgangen, sa Thompson.

Liverpool ropte på straffespark - fikk ingenting
Fem minutter etter hvilen var det Liverpool sin tur til å rope på straffespark. Ungguttene Tomás Kalas og Raheem Sterling var involvert, og sistnevnte gikk i bakken like innenfor 16-meteren. Nok en gang veivet dog dommer Atkinson bort det som var av protester.

De røde satte nok en gang inn et massivt press i starten av omgangen, og etter snaue timen gjorde de også sitt første bytte for ettermiddagen. Daniel Sturridge returnerte etter sitt skadefravær, og den tidligere Chelsea-spissen erstattet Lucas Leiva i det 58. minutt.

Schwarzer og Mignolet med hver sin kjemperedning
Sekunder senere var det nære ved at Joe Allen utlignet. Midtbanespilleren traff meget godt på volley fra like utenfor 16-meteren, men 41 år gamle Mark Schwarzer i Chelsea-buret slo til hjørnespark med en strålende redning.

På motsatt side tvang André Schürrle fram en tilsvarende god redning fra Simon Mignolet, da han skjøt mot det lengste hjørnet like etterpå. Også den belgiske målvakten var dog på pletten, og hindret at de blå doblet sin ledelse.

Enormt Liverpool-trøkk
Liverpool stanget og stanget mot den blå muren, og frustrasjonen var i ferd med å renne over på tribunen da to av Chelseas spillere lå nede med krampe i over ett minutt kvarteret før slutt. Like før hadde Steven Gerrard forsøkt skuddfoten fra distanse, men Mark Schwarzer reddet også det forsøket.

De røde nærmet seg noe da snaut ti minutter gjenstod. Innbytter Iago Aspas spilte gjennom Raheem Sterling, som la inn fra god posisjon. En Chelsea-fot fikk klarert, og Liverpool måtte nøye seg med hjørnespark.

Torres og Willian avgjorde kampen
På overtid var Liverpool nære igjen. Et hjørnespark havnet i beina på Luis Suárez, men nok en gang reddet Schwarzer forsøket fra en av de rødkledde.

I stedet var det Chelsea som skulle score kampens siste mål. Innbytterne Willian og Fernando Torres kombinerte, og det var førstnevnte som satte ballen i nettet.

Dermed vant Chelsea 2-0, og er to poeng bak Liverpool når to kamper gjenstår. Manchester City er også involvert.

Lagoppstillingene

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Jon Flanagan - Steven Gerrard, Joe Allen, Lucas Leiva - Philippe Coutinho, Luis Suárez, Raheem Sterling
Innbyttere: Brad Jones, Kolo Touré, Daniel Agger, Aly Cissokho, Luis Alberto, Iago Aspas (for Flanagan, 81.), Daniel Sturridge (for Lucas, 58.)

Chelsea: Mark Schwarzer - César Azpilicueta, Branislav Ivanoviv, Tomás Kalas, Ashley Cole - Nemanja Matic, John Obi Mikel - Mohamed Salah, Frank Lampard, André Schürrle - Demba Ba
Innbyttere: Hilario, Nathan Ake, Gary Cahill (for Schürrle, 78.), Marco Van Ginkel, Lewis Baker, Willian (for Salah, 60.), Fernando Torres (for Ba, 84.)

Chelsea-laget inneholder altså ti av de elleve som Daily Express tidligere i uken spådde. Kun en endring i bakre firer med Azpilicueta i stedet for Cahill er annerledes. Innkjøpsprisen var den samme for de to spillerne, og dermed har Chelsea brukt over 1,2 milliarder på søndagens startellever.

Les også: Her er Chelseas «reservelag» til over 1,2 milliarder