Premier League

Krise for Solskjær - tapte 0-4 i skjebnekampen

Cardiff rundspilt av Sunderland på Stadium of Light.

Sunderland-Cardiff 4-0

Se sammendrag i videovinduet øverst! 

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff hadde muligheten til å klatre over nedrykksstreken i søndagens kamp mot bunnkollega Sunderland, men i stedet endte det med braktap for nordmannen og hans lag.

–Skuffet
Vertene i nord ga seg ikke før fire baller satt i nettet bak Cardiff-målvakt David Marshall, og dermed var det Gustavo Poyets lag som klatret over den beryktede streken.

– Man er skuffet. Jeg er på en av de plassene man ikke liker å være når man er manager. Vi har tapt en kamp, og da er jeg skuffet. Det er ekstra skuffende når det er mot et lag som Sunderland. Nå har vi gitt dem en strålende mulighet samtidig som vi har gitt oss selv et stort fjell å bestige. Men vi må bare begynne å klatre, sier Solskjær etter kampen.

Han ville ikke kommentere episoden hvor Sunderland ble tildelt straffe samtidig som Juan Cala fikk det røde kortet.

– Det spiller ingen rolle hva jeg sier. Jeg må bare akseptere avgjørelsen og gå videre.  Vi prøvde å gjøre noe endringer i pausen men det er ikke enkelt å spille med ti mot elleve her når man ligger under med to mål, sier han.

Hyller spillerne
Til tross for et ydmykende tap roser han likevel spillerne sine.

– De ga aldri opp. Uansett hvor mange mål vi lå under med. De viste en strålende holdning, sier han.

Når kun to kamper gjenstår av sesongen for de fleste av lagene er Cardiff dermed nummer 20, to poeng bak Sunderland som nå innehar den forgjettede 17. plassen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Tidlig Sunderland-initiativ i nord
Sunderland tok tidlig initiativet på eget gress og satte Ole Gunnar Solskjærs lag under et konstant press de første ti minuttene. De store sjansene uteble dog for Gustavo Poyets gutter.

Heller ikke gjestene klarte å skape de største sjansene, men en frisk Mats Møller Dæhli var ved flere anledninger på farten for de for anledningen blåkledde fra Wales.

Etter snaue 20 minutter ropte nok mange i bortesvingen på straffespark da Fraizer Campbell gikk i bakken i en duell med Wes Brown, men spissen var raskt tilbake på beina og dommer Phil Dowd dømte ingenting.

Formspissen Wickham stanget inn Sunderland-ledelse
Fem minutter senere kom hjemmelagets ledermål. Et hjørnespark fant veien til hodet til formspissen Connor Wickham, som stanget ballen elegant i det lengste hjørnet.

Det var ungguttens fjerde mål på de siste tre ligakampene. På sine første 37 Premier League-kamper scoret han kun én gang.

Da halvtimen var spilt var han nære på igjen, men hans skudd fra god posisjon ble blokkert.

Sunderland doblet da Cardiff ble redusert til ti mann i dramatisk situasjon
Like før pause doblet vertene ledelsen etter svært dramatiske scener. Juan Cala holdt igjen Connor Wickham rundt 16-meterstreken, men engelskmannen slapp fri og gikk rundt keeper David Marshall før han fikk avsluttet. 

SITUASJONEN SOM AVGJORDE MYE: Connor Wickham er for sterk for Juan Cala, som får rødt kort og straffe imot seg like før pause. Foto: Scott Heppell, AP Photo
SITUASJONEN SOM AVGJORDE MYE: Connor Wickham er for sterk for Juan Cala, som får rødt kort og straffe imot seg like før pause. Foto: Scott Heppell, AP Photo

Da det ikke ble scoring trakk dommer Phil Dowd situasjonen tilbake, dømte straffespark til Sunderland og viste Cala det røde kortet.

– Hvor lenge skal man se an fordelen før man blåser?, sa TV 2s kommentator Frode Marti.

Fra ellevemetersmerket var uansett Fabio Borini iskald, og sendte hjemmelaget til pause med 2-0-ledelse.

Dowd fikk honnør i TV 2s studio
I pausen ble situasjonen diskutert i TV 2s studio.

– Når det går så lang tid før han blåser er det naturlig at det blir reaksjoner, men når han først dømmer må det bli rødt kort, sa TV 2s ekspert Petter Myhre.

UTSPILT: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff fikk det tungt i Sunderland. Foto: Scott Heppell, AP Photo
UTSPILT: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff fikk det tungt i Sunderland. Foto: Scott Heppell, AP Photo

– Du ser det ikke ofte, og for å være ærlig så starter den utenfor. Men han holder også innenfor, så teknisk sett er det straffespark. Jeg er glad for å se at Dowd ventet for å se om han kunne score, det er ikke hver uke det skjer. Han gjorde rett, sa Phil Thompson.

Cardiff-spillerne var hissige, og det ble ikke bedre i 2. omgangs åpningsminutter. Fabio pådro seg blant annet et gult kort for å dytte Sebastian Larsson i ryggen etter først å ha blitt sparket ned av Fabio Borini. Larsson fikk gult kort i samme situasjon.

Ikke lenge etterpå tok Solskjær tak og byttet ut Fabio. Inn kom angriperen Kenwyne Jones, i det som var et særdeles offensivt bytte. 

Innbytter la på til 3-0 for hjemmelaget
Allikevel var det Sunderland som fortsatte å trykke på, og snaut 20 minutter før slutt var Fabio Borini svært nære ved å bli tomålsscorer. Et innlegg fra Jack Colback fant italieneren, men David Marshall reddet forsøket fra kloss hold.

Kvarteret før slutt satt spikeren i Cardiff-kisten. Borini spilte denne gangen tilretteleggerrollen, og spilte gjennom innbytter Emanuele Giaccherini. Italieneren var iskald alene med David Marshall, og satte 3-0 i nettet for hjemmelaget.

Wickham headet inn sitt andre for dagen
Det skulle heller ikke bli den siste scoringen for ettermiddagen. Fem minutter før slutt fant nemlig nok et hjørnespark veien til hodet til Connor Wickham, som stanget ballen via sin oppasser Kévin Theophile Catherine og i nettet til 4-0 for hjemmelaget.

Dermed var det Sunderland som kunne jublet høyest denne dagen, mens det for Cardiff ble nok en tung ettermiddag på jobb. Nå må Solskjærs lag stole på hjelp fra andre lag, samtidig som de selv tar tilstrekkelig med poeng, dersom Premier League-plassen skal sikres.

Neste helg skal Cardiff til St. James' Park og møte Newcastle, før de avslutter mot Chelsea hjemme i siste runde.

Lagoppstillingene

Sunderland: Vito Mannone - Santiago Vergini, John O'Shea, Wes Brown, Marcos Alonso - Adam Johnson, Sebastian Larsson, Lee Cattermole, Jack Colback, Fabio Borini - Connor Wickham
Innbyttere: Óscar Ustari, Phil Bardsley, Craig Gardner (for Johnson, 84.), Jozy Altidore, Emanuele Giaccherini (for Larsson, 73.), Liam Bridcutt (for Colback, 84.), Ignacio Scocco

Cardiff: David Marshall - Kévin Theophile Catherine, Steven Caulker, Juan Torrez Ruiz «Cala», Fabio - Gary Medel, Peter Whittingham, Don Cowie, Jordon Mutch, Mats Møller Dæhli - Fraizer Campbell
Innbyttere: Joe Lewis, Ben Turner, Kenwyne Jones (for Fabio, 64.), Magnus Wolff Eikrem, Wilfried Zaha (for Cowie, 46.), Craig Bellamy (for Campbell, 74.), Declan John