SØNDAG MORGEN: Slik så brannen i Rogaland ut søndag morgen. Foto: Brannvesenet
SØNDAG MORGEN: Slik så brannen i Rogaland ut søndag morgen. Foto: Brannvesenet

Brannvesenet har kontroll på flammene

Gjennom hele natten har brannmannskaper og frivillige jobbet på spreng for å få kontroll på flammene som herjet i Time i Rogaland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 07.40 søndag morgen opplyser brannvesenet at de har kontroll på brannen.

– Brannhelikopteret som ble tatt i bruk tidlig søndag har hatt veldig god effekt, sier informasjonskonsulent Gry Solem i Brannvesenet Sør-Rogaland til TV 2.

Brannen startet lørdag kveld ved Røyrvatnet, og spredte seg til flere fronter rundt Bjørnalia på grensen mellom Time og Gjesdal kommune. Gjennom hele natten har det brent kraftig.

– Det har ikke vært særlig vind, men daltrekk i området gjorde at brannen spredte seg til flere fronter, sier Solem. 

Brannmannskaper, sivilforsvaret og flere frivillige bønder med gjødselspredere har deltatt i slukkingsarbeidet i natt. 

– Det var vanskelig å få oversikt over brannen, og vi har pøst ut med vann flere steder slik at brannen ikke skulle spre seg, sier Solem. 

Midt i brannområdet står en hytte, som mannskaper har passet ekstra godt på gjennom natten. Det har ikke vært fare for annen bebyggelse. 

Da helikopteret kom til Rogaland for å delta i slukkingsarbeidet søndag morgen ble det lettere å få oversikt over brannområdet. Ifølge Solem var det et mindre område enn fryktet som brant. 

– Det er vanskelig å si eksakt hvor mye som har gått tapt, men det er rundt to kvadratkilometer som har brent, muligens mer, sier Solem til TV 2 søndag morgen. 

Det har hovedsakelig vært gress og lyng som har stått i brann. Gjennom søndagen vil det bli gjort etterslukking i brannområdet. 

Det var en turgåer som varslet brannvesenet om brannen klokken 19.22 lørdag kveld.

Brannen hadde startet ved Røyrvatnet i Time kommune, og spredte seg utover kvelden. Ved midnatt konstaterte brannvesenet at brannen var ute av kontroll.