HYLLES: Joey Barton har i lengre tid gått hardt ut mot homofobien han mener eksisterer i fotballen.
HYLLES: Joey Barton har i lengre tid gått hardt ut mot homofobien han mener eksisterer i fotballen.

Joey Barton vant Homo-Oscar

Får pris for sitt arbeid mot homofobi og diskriminering i idretten.

Joey Barton er ikke en fotballspiller alle har like høye tanker om.

Den engelske midtbanespilleren har gjort seg bemerket for den ene utenomsportslige hendelsen etter den andre de senere årene: stadige krangler og kontroversielle uttalelser på sosiale medier, stygge utvisninger og slåsskamper med egne spillere.

For å nevne noe.

Hedret for sitt arbeid mot homofobi
Men Barton har også sine gode sider, og sent lørdag kveld kom meldingen om at hans iherdige kamp mot homofobi og diskriminering i fotballen blir belønnet.

Queens Park Rangers's hjemmesider kan nemlig meddele at 31-åringen har vunnet en såkalt «Homo-Oscar» av det britiske homsemagasinet Out in the City.

Barton har i lengre tid arbeidet for at fotball spesielt og idretten generelt skal bli mer tolerant for mennesker med en homofil legning.

Tidligere har han også spilt med regnbuefargede skolisser for å vise sin støtte til saken.

Barton ble stemt frem av bladets lesere, og mottok prisen på en seremoni fredag kveld sammen med sin homofile onkel.

— Joey's seier er ingen overraskelse etter alt det harde arbeidet han har lagt ned for å kjempe mot homofobien i sporten, sa prisutdeler Paul O'Grady, og la til:

– Jeg håper han fortsetter å stå for likhet både på og utenfor fotballbanen.

— Har ikke gjort en god nok jobb
Barton har enn så lenge ikke kommentert prisutdelingen, men har tidligere sagt det følgende om sitt engasjement for saken.

– Byråkratene har ikke gjort en god nok jobb for å få dette (homofobi) til å forsvinne. Vi lever i et ganske liberal demokrati. Det er derfor ganske utrolig at vi faktisk har denne samtalen i 2013.