Shelvey scoret fra midtbanen – Fulham rotet det til for seg selv

Midtbanespilleren med et kremmerhus fra midtsirkelen. 

Swansea har levert noe varierende spill etter at Garry Monk overtok ansvaret på Liberty Stadium, men waliserne var i hvert fall på da Aston Villa kom på besøk lørdag. 

Ni minutter var spilt da Wilfried Bony ble spilt alene gjennom. Ivorianeren var iskald og sendte vertene i føringen. 

Den første omgangen var drøyt halvspilt da Villa slo tilbake. Marc Albrighton serverte perfekt og Gabriel Agbonlahor sørget for balanse i regnskapet med sitt fjerde mål denne sesongen. 

Kampuret viste 25 minutter da Jonjo Shelvey inntok hovedrollen i Wales. Fra midtsirkelen smelte den tidligere Liverpool-spilleren til. Ballen dalte i en bue over Guzan i Villa-buret og svanene var på ny foran. En utsøkt scoring fra midtbanespilleren. 

I det 72. minutt kunne Monk og co igjen juble. Pablo Hernandez dro seg innover i sekstenmeteren og banket kulen i nettet fra rundt ti meter. 

Helt på tampen fastsatte Bony sluttresultatet til 4-1 fra straffemerket. 

Fulham rotet vekk tomålsledelse
Etter en målløs første omgang på Craven Cottage tok det seg virkelig opp etter hvilen. 

Snaut ti minutter ut i den andre omgangen smelte Ashkan Dejagah vertene i føringen med et utsøkt skudd i krysset. 

Kun minutter senere doblet Fernando Amorebieta ledelsen for hjemmelaget. Felix Magath og hyttefolket gikk mot tre ekstremt viktige poeng. 

Men Hull ga ikke opp. Drøyt kvarteret før full tid reduserte Nikica Jelavic for gjestene. Tre minutter senere var Sone Aluko utrolig nære å utligne, men skuddet fra briten gikk i tverrliggeren og ut. 

I det 87. minutt scoret Shane Long og sørget med det for Fulham mistet verdifulle poeng i kampen om forlenget Premier League-kontrakt. 

West Bromwich seiret på hjemmebane
Ett lag som også trengte poeng for å sikre ny kontrakt var West Bromwich. De fikk besøk av West Ham på The Hawthorns. 

Saido Berahin sendte hjemmelaget i føringen etter 10 minutter. 

I det 19. minutt  headet Andy Carroll bra, problemet for den høyreiste spissen var bare det at Ben Foster vartet opp med en enda bedre redning. 

Flere West Ham-fans ga klart og tydelig uttrykk for sin misnøye med manager Sam Allardyce og viste frem banner som overhodet ikke kan tolkes som støttende. 

Om det også påvirket spillerne på banen vites ikke, men gjestene fikk ikke til all verdens etter hvilen. Faktisk var det hjemmelaget som var nærmest flere mål. 

Pepe Mels menn tok dermed tre særdeles etterlengtede poeng og Birmingham-laget ligger nå på 15. plass med 36 poeng.