Rooney og Mata ga Giggs en drømmestart som manager

De røde djevlene sprudlet i Ryan Giggs' managerdebut. 

Manchester United-Norwich 4-0

Manchester United Football Club spilte sin første kamp etter at David Moyes fikk sparken da Norwich kom på besøk til Old Trafford. 

Ryan Giggs som ledet laget i sin første kamp gjorde en rekke endringer. Hele seks spillere som ikke startet borteoppgjøret mot Everton på søndag, fikk muligheten fra start nå. 

Danny Welbeck, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic var blant spillerne som igjen startert, mens blant annet Juan Mata var henvist til benken.  

Wayne Rooney sendte vertene i føringen fra ellevemetersmerket fem minutter før pause. 

Ikke lenge etter hvilen la samme mann på til 2-0, før Juan Mata inntok hovedrollen på Old Trafford. Spanjolen trengte ikke mer enn et snaut kvarter på å score både en og to ganger. 

Med det sørget Rooney og Mata for at Giggs for en utsøkt debut som Manchester United-manager med 4-0-seier over Norwich. 

– Skryt til guttene som har jobbet bra denne uken. Dette ble en perfekt dag for oss. Vi har jobbet bra og vi fikk uttelling, sa Giggs etter kampen.

Han forklarte at forbredelsene som manager er ganske annerledes enn hva de er som spiller. 

– Det var spesielt og utenfor av min komfortsone. Å utelate spillere er aldri hyggelig. Vi spilte ikke spesielt bra i første omgang, men jeg tror det handlet om følelsene som har vært i sving i det siste. I andre omgang var i fantastisk og alle bidro, sa waliseren. 

Etter rundt timen kastet Giggs Mata på banen, og Manchester Uniteds mest dekorerte spillere fikk akkurat den reaksjon han ville fra spanjolen. 

– Det var det jeg ville se,  i dag kunne jeg valgt to lag. Spillere vil bli skuffet, jeg har vært i deres sko og  det er ikke lett. Men jeg vil at de skal være skuffet med et ønske om å vise at jeg tok feil.

– Juan var fantastisk. Han leverte en praktfull halvtime. Jeg er så glad han scoret to mål fordi han reagert som en proff. Han reagert på den riktige måten, fortalte Giggs.

Michael Carrick styrte hjemmelagets midtbane med en stødig hånd. Etter kampen fortalte han hva som motivert United-spillerne før kampen. 

– Jeg er ikke sikker på hva forskjellen var. Det var en veldig god atmosfære. Spillerne ville legge ned en god innsats for Giggs, han er en legende her og vi ville ikke skuffe ham. Vi ville få et resultatet, spille litt god fotball og gi fansen noen å glede seg over. Spesielt i andre omgang gjorde vi det, sa Michael Carrick etter kampen. 

– Giggs har vært bra etter at han kom inn. Det er sikkert en forskjell fra å være spiller til manager, men det handler mest om respekt og at han får hjelpen han trenger, slik at vi får avsluttet sesongen bra. Vi har ikke vært gode nok spesielt hjemme. Det var tilfredsstillende å få en slik opptreden, fortsatte han.

TV 2s eksperter så spor av gammel United-klasse
– Det var briljant andre omgang av United. I pausen lurte jeg på hvor mye Giggs ville gå for det og han gikk for det. Det var ikke genialt over dette, men følelsen rundt Old Trafford, fansen sang og folk slappet mer av. Litt gamle United over dette. Fremoverrettet og mange folk i angrep, sa Trevor Morley etter kampen.

– Med bare en ny stemme eller nytt ansikt i garderoben så blir det en befrielse og det løsner, sa Petter Myhre.

– United får scoringen før pause. Etter det kan de bare kjøre på og spiller en meget bra match. Samtidig møter de et forferdelig dårlig Norwich. De har tapt åtte strake bortekamper og jeg er overbevist om at United hadde vunnet denne kampen med Moyes også, fortsatte han. 

Norwich frustrerte United
13 minutter ut i kampen fikk Danny Welbeck ballen i sekstenmeteren. Fra litt skrått hold avsluttet spissen kontant, men John Ruddy var med på notene i Norwich-målet. 

Utenom sjansen til Welbeck hadde ikke vertene all verdens med muligheter. Norwich lå godt organisert bakover og frustrerte hjemmelaget med resolutt defensivt arbeid. 

28 minutter var spilt da Jonny Howson var for sen i en duell med Michael Carrick og ble tildelt kampens første gule kort av Lee Probert. 

Åtte minutter før hvilen chippet Wayne Rooney ballen følsomt i retning Shinji Kagawa, men japaneren fikk aldri kontroll på ballen. 

Like etter var samme Kagawa på farten igjen, men nok en gang fikk han ikke ballen på mål. 

Welback fikset straffe
Hjemmelaget kjøret kampen nå og fem minutter før pause fikk Manchester United straffe etter en duell mellom Welbeck og Steven Whittaker. Rooney var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket. 

– Når du gir straffe der, så må du gi rødt kort, sa Trevor Morley i pausen. 

– Jeg synes United har vært bra. Når det er sagt har Norwich også forsvarte seg veldig godt og de ga fra seg veldig lite rom. Men nå er United foran og det skal bli å se hva Giggs gjør i andre omgang. Vil han sikre 1-0-seieren eller gå for flere mål, lurte Trevor Morley på i pausen. 

– Norwich har forsvart seg bra og å slippe inn et mål rett før pause er et slag i trynet for dem. Jeg vet ikke hvilken plan B de har, men de må finne på noe for Norwich trenger virkelig poeng, fortsatte han.  

– Manchester United kommer garantert til å gå for flere mål. Sesongen er på en måte over, trenger ikke forsvare noe som helst. Mot dette Norwich-laget så bør de satse fremover, for de kapable til å kjøre over Norwich hvis de ikke kommer med noe mer i andre, mente Petter Myhre. 

Rooneys andre
Få minutter etter pause fikk Rooney gode arbeidsforhold på Norwichs banehalvdel. Da ingen støtet på den tidligere Everton-spilleren plasserte han ballen helt nede ved Ruddys venstre stolpe og dagens andre United-scoring var et faktum. 

Nå sprudlet det av hjemmelaget og kun minutter fikk både Welbeck og Vidic gode muligheter til å sette vertenes tredje – uten hell. 

Også gjestene fikk en fin mulighet da Robert Snodgrass fyrte av fra distanse, men skuddet satt ikke David de Gea på en stor prøve. 

Dobbel Mata-magi
Etter timen gjorde Ryan Giggs et bytte han kommer til å bli hyllet for i ettertid. Ut gikk Danny Welback og inn kom Juan Mata. 

For vertene fortsatte bombardement av Norwich-målet. Først skjøt Rooney godt, men en kvalifisert redning av Ruddy hindret spissen i å få sitt hat-trick. Men hjemmelaget bet seg fast og Phil Jones` innlegg havnet på foten til Juan Mata som enkelt satt inn nummer tre – etter kun tre minutter på banen. 

Men Mata var ikke ferdig med det. Drøyt ti minutter etter at han entret banen, scoret spanjolen sitt andre. Antonia Valencia la hardt inn, foran kassen fikk Mata kastet hodet frem og Uniteds fjerde var et faktum. 

På tampen fikk gjestene flere gode muligheter, men verken Snodgrass eller Olsson klarte å overliste de Gea. 

Manchester United: De Gea - Jones, Vidic, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Cleverley, Kagawa, Welbeck, Rooney

Norwich: Ruddy - Whittaker, Martin, Turner, Olsson, Johnson, Fer, Howson, Snodgrass, Redmond, van Wolfswinkel.