BLE REDDE: – Ja vi ble litt redde, men sa til kabinpersonalet at vi er klare dersom de trengte hjelp, sier Vagnur Mortensen og Hendrik Rubecksen fra Færøyene. Foto: Nina Kausland/TV 2
BLE REDDE: – Ja vi ble litt redde, men sa til kabinpersonalet at vi er klare dersom de trengte hjelp, sier Vagnur Mortensen og Hendrik Rubecksen fra Færøyene. Foto: Nina Kausland/TV 2

Bombedrama på Norwegian-fly:
– Han svettet og virket veldig forvirret 

GØTEBORG (TV 2): Vagnur og Hendrik satt like ved da mannen kom og snakket til kabinpersonalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Passasjerene får nå lov til å gå om bord i flyet og hente bagasjen, etter at politiet har gjennomsøkt flyet. Det ble ikke funnet sprengstoff om bord. 

Karene fra Færøyene var om bord i Norwegian-flyet som måtte nødlande i Gøteborg, etter at en mann fortalte at han hadde en bombe i bagasjen.

De la merke til mannen som kom og tok kontakt med besetningen i flyet.

– Det kom en mann som så litt urolig ut. Han hadde svettebyger. Han kom bak og begynte å snakke med kabinpersonalet, sier Vagnur Mortensen til TV 2.

Flyvertinne tok affære

Han forteller at kabinpersonalet først så engstelige ut, men den ene av dem tok ekstra grep om situasjonen. 

– Hun ba ham sette seg ned. Han ville ikke det til å begynne med, men til slutt fikk hun styr på ham, sier Mortensen.

De to skjønte ikke at det var snakk om en bombetrussel før flyet var landet.

– Da så vi bilene og alle politifolkene på bakken. Vi satt i rundt 30 minutter før vi fikk gå ut av flyet, sier Hendrik Rubecksen.

Forvirret

De sier mannen ikke virket direkte aggressiv. 

– Ikke aggressiv, men veldig forvirret. Jeg vet ikke om han hadde tatt stoff, men han virket veldig forvirret, sier de to.

Fredag ettermiddag landet et Norwegian-fly i Göteborg, etter at en mann kontaktet besetningen og sa han hadde en bombe i bagasjerommet.

Flyet ble evakuert, og mannen som sto bak  ble pågrepet. Norwegian jobber med å få inn et nytt fly, som skal transportere passasjerene videre. Det var 94 personer om bord, inkludert besetning.