FERSKING: Marthe Skappel er aktuell i det nye interiørprogrammet «Redesign» på TV 2 Bliss. Foto: TV 2
FERSKING: Marthe Skappel er aktuell i det nye interiørprogrammet «Redesign» på TV 2 Bliss. Foto: TV 2

Marthe Skappel (24) tør ikke se seg selv før programlederdebuten

Marthe Skappel vil ikke se seg selv, men tilbakemeldingene fra mamma Dorthe er gode.

I Norge kjøper vi møbler og interiør for svimlende 32 milliarder kroner i året.

Men i det nye programmet «Redesign» skal vi få se at man faktisk kan innrede forskjellige rom med null kroner i budsjett.

– Dette er et annerledes interiørprogram, fordi ekspertene får ikke lov til å bruke en eneste krone. Jeg har blitt inspirert til å være kreativ selv, og finne andre løsninger som gjør at man ikke trenger å bruke så mye penger hele tiden til å få seg et kult og unikt møbel, forteller programleder Marthe Skappel. 

Ikke turt å se seg selv

På søndag gjør hun sin debut som programleder, men foreløpig har hun ikke turt å se noe av det ferdig innspilte materialet.

– Jeg har vært i voice, men jeg har ikke sett noe ordentlig klipp ennå, så jeg er skikkelig spent, sier ferskingen.

Finner ting overalt

I «Redesign» skal to lag kjempe om å få innrede ett rom. De jobber ved siden av hverandre på et stort verksted, med en skillevegg så de ikke kan se hverandre.

Resultatet blir som regel to helt forskjellige konsepter, og så får beboerne velge ett av de to forslagene og så innredes rommet.

Designer Ingrid Aspen forteller at med null kroner i budsjett blir de nødt til å lete etter materiale så og si overalt.

– Det er det som er den store skattejakten. Vi har hatt stor nytte av gjenvinningstasjonen Easy i Bærum, der hopper vi i containerne. Jeg finner mye på Finn, der har jeg lært meg metoder for å få tak i ting. Også finner vi generelt mye på gata når vi er ute og kjører, forteller hun.

Får råd til egen oppussing

Men når materialene er funnet stopper absolutt ikke utfordringene.

– Å ha fantasi og se hvordan en ting passer sammen med det andre er også en utfordring. Vi tar jo ting fra ett bruksområde, og setter det inn i en helt ny kontekst, sier Phillip von Hase.

Marthe Skappel er selv i en oppussingsfase hjemme, og prøver å finne sin egen stil. Budsjettet er ikke null, men det er heller ikke 32 milliarder kroner.

– Jeg er student, så jeg har ikke råd til det. Jeg elsker at jeg får så mye inspirasjon fra ekspertene i programmet, bedyrer 24-åringen, og legger til at det kommer til å bli en del elementer av redesign i hjemmet hennes.

Fornøyd mamma

«God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappel har lang fartstid på TV-skjermen, og nå går altså yngstedatteren i Dorthes fotspor.

Marthe tror moren er fornøyd med hennes innsats hittil.

– Hun synes det er veldig gøy at jeg gjør dette, og hun er veldig interessert, tilføyer den ferske programlederen.

Få med deg premieren av «Redesign» på TV 2 Bliss søndag kl. 20.00.