– Jeg kan ikke fjerne skjegget, da vet ingen vet hvem jeg er

Og skuespiller Kristofer Hivju liker å bli gjenkjent på gata.

Det er ingen tvil om at den norske skuespilleren Kristofer Hivju vil bli gjenkjent av fans verden over for sin rolle i den populære serien «Game of Thrones».

Serien har eksplodert i popularitet, og hvor enn Hivju går, er det noen som vil ta bilder av han. Det tar han med stor ro.

– Det er en del av gamet. Det er bare et tegn på at folk liker showet, at de vil ha en del av deg. Jeg har jobbet for at dette skulle skje, så da kan jeg ikke klage på at det ble slik, sier han, da TV 2 møter han på HBOs «Game of Thrones»-utstilling i Oslo.

Vil ikke fjerne skjegget

– Jeg møter mange begeistrede mennesker. Det er morsomt at man føler seg hjemme, føler seg som en lokal hvor enn man er i verden. Det er alltid noen som hilser, sier Hivju.

Det karakteristiske, røde skjegget er mye av grunnen til at han er enkel å kjenne igjen. Men selv om innspillingen er over for en stund, har ikke Hivju noen planer om å fjerne det.

– Skjegget er meg, det er en viktig del av identiteten min nå. Jeg kan ikke ta det bort, da er det ingen som husker husker hvem jeg er, smiler han. 

Familielivet er det samme som før

Hivju mener at populariteten ikke har forandret han.

– Jeg har ikke forandret meg i det hele tatt. Hjemme rundt middagsbordet handler samtalene om at et av barna i min datters barnehage fikk sand i munnen. De bryr seg ikke om «Game of Thrones», men om pappaen sin, forteller Hivju. 

Han forteller at han er flink til å få nok tid med familien, og at han ofte tar dem med seg til innspillingsstedet.

– Det er kun det profesjonelle livet mitt som har forandret seg. 

Omreisende utstilling

– Hvorfor tror du serien har blitt så enormt populær?

– Serien handler om folk. Mennesker man liker, avskyr og blir glad i. Det er menneskelige relasjoner, og det liker folk å se på, sier han.

HBO har denne helga en åpen utstilling på Posthallen i Oslo.

Der kan publikum se de originale kostymene, teste Jerntronen eller ta heisen opp «The Wall» med 3D-briller.

Oslo er ett av åtte stopp for utstillingen i verden.