Hillsborough-hets fra britiske myndigheters datamaskiner

Statsministerens kontor har startet etterforskning etter avsløringer i lokalavis i Liverpool.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Torsdag kom Liverpool Echo med den rystende saken om at endringer som ble gjort på Wikipedia-siden til Hillsborough-katastrofen i 2012 skal stamme fra datamaskiner hos de britiske myndighetene.

Setninger som «Blame Liverpool fans» og «You'll Never Walk Again» skal ha blitt skrevet inn på maskiner som tilhører blant annet departementene for kultur, media og sport.

Disse er kun to av flere endringer som skal stamme fra datamaskiner med IP-adresser innenfor de britiske myndighetene, og en av de mest fremtredende kvinnene i Hillsborough Justice Campaign beskriver avsløringene som sjokkerende.

– Ting som dette er helt forferdelig og skammelig. Gud, jeg er helt forferdet. Det er sjokkerende at disse avsløringene kommer fra innenfra regjeringen. Det er veldig trist, og garanterer en etterforskning, sier Sheila Coleman til lokalavisen i Liverpool.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

– Ingen bør være i tvil om regjeringens posisjon når det gjelder Hillsborough-tragedien
Nå har «Cabinet Office» - statministerens kontor - iverksatt en etterforskning. De behandler saken svært alvorlig.

– Dette er en sak som vi vil behandler med største alvor, og vi vil foreta umiddelbar etterforskning. Ingen bør være i tvil om regjeringens posisjon når det gjelder Hillsborough-tragedien og dens støtte overfor familien til de 96 ofrene og alle som er berørt av tragedien, sier en representant for departementet ifølge The Guardian.

Saken kommer kun en drøy uke etter at Hillsborough-ofrene ble minnet med en rekke flotte seremonier som markerte at det nå er 25 år siden tragedien i Sheffield.

ALLTID MARKERING: Utenfor Anfield er det blomster til minne om Hillsborough-ofrene ved hver eneste hjemmekamp. Foto: Scanpix
ALLTID MARKERING: Utenfor Anfield er det blomster til minne om Hillsborough-ofrene ved hver eneste hjemmekamp. Foto: Scanpix