Skiløper Sundby er ikke ofte ute av sporet

Skiløperen har ikke mye tid til å dra på sosiale arrangementer, men denne uken dukket han og kjæresten opp på fest ved Oslofjorden.

Martin Johnsrud Sundby (29) og samboeren Marieke Heggeland tok seg tid til å nyte vårsolen på Ingierstrand ved Oslofjorden tirsdag kveld i anledning plateslippfesten til Jarle Berhoft.

Det er nemlig ikke ofte skiløperen har tid til å nyte et sosialt liv utenom jobben som langrennsløper.

 – Det er så sjelden vi har mulighet til å gjøre noe sånt sammen, sier Sundby til God kveld Norge i kveldssolen på Ingierstrand.

Nyter April

Samboeren er glad for å få litt fritid sammen med skiløperen sin.

 – April er en fin måned å være sammen med en langrennsløper. Men snart sparker det igang igjen. Det varer ikke lenger enn til 1. mai, men nå er det fint, smiler Marieke Heggeland.

Travelt som skiløper og småbarnsfar

Sundby og Heggeland ble foreldre til lille Markus 30. januar i fjor, rett før VM i Val di Fiemme. Det ble et hektisk år for langrennsløperen, men han ligger ikke akkurat på latsiden i år heller. Det er så vidt han har tid til å være på denne festen.

– Det er ikke lange ferien og avslapningen du får?

– Nei, jeg tør ikke det, vet du. Jeg er altfor seriøs til det. Jeg vet at de andre trener, så da tør jeg ikke la være, sier Sundby.

Evig skisesong

Selvom skisesongen er over for folk flest, er det snart full rulle igjen for proffene.

– Vi sparker igang igjen snart. Det er derfor ekstra viktig å nyte et par kvelder som dette. Det er viktig for både kropp og sjel, sier Sunby.

TV 2 fulgte Sunby før årets OL i Sotsji i serien «OL-drømmen» sammen med fem andre av Norges største vinteridrettsutøvere, hvor vi fikk et godt innblikk i privatlivet hans og rollen som småbarnsfar.