Slik står det til med kroppen til Else

Etter ti tilbakelagte mil har Else vondt, men eksperter tror ikke prosjektet er farlig for helsen. 

– Aaaaaauuuu! 

Else Kåss Furuseth (33) får velfortjent massasje av naprapat Stian Fintland Skaug (31)  etter 30 runder rundt Sognsvann i Oslo de siste tre dagene (rundt 10 mil). Skaug konstaterer at Elses legger og lår er stive og kroppen sår, men at det ellers står bra til. 

– Kroppen kommer til å verke når det hele er over, men Else kommer ikke til å få noen varige mén. Snarere tvert imot, tror naprapaten. 

Vondt under fotsålene

Else selv er ikke bekymret for kroppen sin. Den har det etter forholdene bra, forsikrer hun TV2.no, før hun legger til at det er under fotsålene hun har mest vondt. 

– Jeg sitter vanligvis på en høy kontorstol, så de treffer sjelden bakken ellers, sier Else.

Hard påkjenning 

Else startet sitt prosjekt for Syria natt til onsdag, og har siden bodd i telt på Sognsvann. Hun har tilbakelagt rundt 10 mil på tre dager, en ganske hard påkjenning for én som vanligvis ikke trener. 

Treningsekspert Anne Marte Sneve vil ikke anbefale nybegynnere å gjøre som Else. 

– Sener, ledd og muskler får gjennomgå og jeg tipper Else kommer til å kjenne økende stølhet, stivhet og sårhet i kroppen jo flere runder hun løper, sier Snevre til TV2.no. 

Ikke farlig

Likevel er ikke treningseksperten veldig bekymret for utfordringen Else utsettes for. 

– I og med at prosjektet ikke har en varighet på mer enn fire dager, og at hun passer på å sove, hvile og spise nok, tror jeg hun kommer seg gjennom disse dagene uten risiko for helsa. 

Her bryter Else sammen: