Frykter sykehustabbe har ødelagt Emils (21) karriere

– Noe har ikke vært etter boka, sier pappa Sildnes etter sønnens beinbrudd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten): Sist søndag kom den nedslående beskjeden om at HamKam-spiller Emil Sildnes' skade er enda verre enn først antatt. 

21-åringen pådro seg brudd i begge leggbeina i serieåpningen mot Hødd, og en komplikasjon i etterkant av operasjonen gjør at fokuset nå er flyttet fra et comeback på fotballbanen til det å bli frisk. 

– Er litt bitter

Pappa Odd Erik Sildnes forteller til TV 2 at sønnen nå er kommet hjem fra sykehuset.

– Verden går videre, Emil kom hjem for to dager siden og er fornøyd med det. Men han er jo litt bitter, for å si det sånn, for at skaden skulle bli så alvorlig. Han er innstilt på å ta én dag av gangen, sier han. 

– Noe som ikke har vært helt etter boka

Fremre muskelvegg i leggen tok alvorlig skade på grunn av trykket som oppsto i etterkant av operasjonen, og dette hindret blodtilførsel til muskelen. 

Ifølge Odd Erik Sildnes kunne dette vært unngått.

– Det vil bli en sak om pasientskadeerstatning. Det er noe som ikke har vært helt etter boka, for å si det sånn. Det gikk for lang tid fra han ble operert og trykket oppsto, til det ble åpnet opp igjen. 

– Hvor langt har dere kommet i den prosessen?

– Vi har ikke gjort noe med det ennå, men vi har fått papirene fra sykehuset. Vi får se på det etter hvert. Det er jo her bitterheten ligger hos Emil, sier han. 

– Intern gjennomgang

Avdelingssjef ved kirurgisk avdeling ved Sykehuset Innlandet Hamar/Elverum, Tore Kristiansen, har følgende kommentar til saken.

– I alle saker der det kan ha forekommet svikt i pasientbehandlingen, eller pasienten mener behandlingen har vært mangelfull eller kritikkverdig, informerer sykehuset alltid om de ulike klagemulighetene. Det er da de aktuelle klageinstansene som vurderer om kvaliteten på pasientbehandlingen har vært god nok. Ved hendelser hvor det blir reist spørsmål om svikt eller mangelfull behandling har sykehuset også en intern gjennomgang. Vi kan foreløpig ikke si mer om den konkrete saken, men sykehuset har god dialog med pasienten og pårørende.

Har fått massiv støtte

Faren til Emil Sildnes forteller at HamKam-legen nå jobber med å finne spesialister på feltet, også utenlands, som kan hjelpe til i arbeidet med rehabiliteringen. 

Aller først handler det imidlertid om at bruddet skal gro. Støtteerklæringene til familien har vært massive etter beinbruddet, ikke minst etter nyheten om at karrieren trolig er over. 

– Det er utrolig mye positiv oppmerksomhet rundt ham og folk som vil ønske god bedring. Det varmer, sier pappa Sildnes.