FORSINKET: Kjøreledningen har ført til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken inn og ut av hovedstaden. FOTO: ANDREAS H. LUNDE.
FORSINKET: Kjøreledningen har ført til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken inn og ut av hovedstaden. FOTO: ANDREAS H. LUNDE.

Flere tusen rammet av togkaos i Oslo

En kjøreledning har falt ned midt i rushtiden fredag morgen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midt i morgenrushet falt en kjøreledning ned mellom Sandvika og Skøyen. Ulykken skjedde da et lokaltog fra Kongsberg rev ned ledningen etter avgang fra Lysaker stasjon. 

Passasjerene ombord på toget måtte evakueres og togsettet fjernes før reparasjonsarbeidet kunne starte. 

Samtlige tog på strekningen ble innstilt og skapte problemer for både NSB og Flytoget.

To spor gjennom stasjonen er nå åpnet, men arbeidet med å reparere kjøreledningen fortsetter for fullt. 

– Det rammer en betydelig mengde togpassasjerer, og det er leit for de det gjelder, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Erik Lødding til TV 2. 

NSB har satt opp buss for tog på strekningen. Det er også satt opp enkelte busser fra Drammen, for blant annet Vestfoldbanen. 

– Vi kjører buss for tog på noen strekninger, og vanlig tog mellom Asker og Drammen, og Oslo Lufthavn og Skøyen, sier merkevaresjef Lena Angela Nesteby i Flytoget. 

– Vi har et par tusen kunder i timen på denne tiden av døgnet, og de skal fortrinnsvis rekke et fly. Det er beklagelig og kjedelig at dette skjer, sier hun til TV 2. 

Jernbaneverket jobber nå med å utbedre feilen, og inntil det skjer må reisende belage seg på forsinkelser. Jernbaneverket regner med at trafikken vil være oppe og gå som normalt fra 15-tiden. 

NSB anbefaler alle reisende å sjekke oppdateringer på hjemmesidene sine.