KLAR FOR VM: Det norske hockeylandslaget er kvalifisert i elitedivisjonen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
KLAR FOR VM: Det norske hockeylandslaget er kvalifisert i elitedivisjonen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Det er det mest usikre norske laget vi har hatt på lenge

I kveld finpusser hockeylandslaget på VM-formen mot Sverige.

Se Sverige-Norge direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra kl. 18.55.

 Roy Johansens menn er i Sundsvall for å spille ny kamp mot Sverige i kveld klokken 19:00. 

– Jeg har ikke så store forventninger til kveldens kamp. Det norske laget er i en fornyelsesprosess, men jeg vet at Roy kommer til å få orden på dem, understreker hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm. 

– De vil nok bruke kampen til å forbedre seg. Vi har tradisjon på at vi trenger denne oppkjøringen for å komme i VM-form, sier TV 2-ekspert Geir Hoff.  

Godkjent

I de siste kampene har det norske landslaget slitt med å finne rytmen foran VM i Hviterussland kommende måned. Onsdagens kamp endte 6-1 i Sveriges favør og vinnerne viste seg som det klart beste laget. 

– Onsdagens tap mot Sverige er godkjent, da Sverige er et veldig godt lag. De klarte 1-1 etter første periode. Etterpå ble de trøtte og slitne. Nordmennene er inne i oppkjøringen mot VM og den er tung slik jeg husker det selv. Når de videre får en god uke til å lade seg opp så kommer også overskuddet tilbake, sier den tidligere hockeystjernen.

– Jeg tror de bruker kampene nå til å få på plass ting og bli bedre. De har virkelig fått kjørt seg i det siste, sier Hoff. 

 Favoritter

Selv om favorittene Thoresen og Zuccarello står over kveldens kamp har TV 2s hockeyeksperter troen på laget.

– Det er et spennende lag som stiller i kveld. Mattis Olimb er jeg stor fan av, han er enormt god sammen med lillebror Ken Andre. Stefan Espeland scoret mål i forrige kamp og det blir veldig interessant å følge med på han fremover, sier Dahlstrøm.

– Så blir det spennende å se om Haugen får stå i mål og om disse ungguttene får kjent litt på matchen slik at de får mer selvtillit mot VM, sier TV 2 kommentatoren.

– OL var ikke så viktig

Selv om Norges hockeyprestasjoner under OL var lunkne mener Dahlstrøm at det er under VM det gjelder. 

– OL var ikke så viktig for norsk hockey. VM er mye mer prestasjon. Alfa-omega er å holde seg i A-gruppa. Det bør vi være fornøyd med, understreker han. 

– Vi er klar over at det blir et tøft VM, blant annet på grunn av skader. Det er det mest usikre norske laget vi har hatt på lenge, sier Hoff.

– Sverige ligger i toppsiktet og er forventet å gjøre det bra under VM. I motsetning til Norge så har de et luksusproblem i valg av spillere, men i Norge må man være mer selektiv, sier den tidligere norske landslagspilleren. 

Et spennende lag

Norges landslag er kvalifisert i elitedivisjonen i VM som finner sted i Minsk fra 9. til 25. mai.

– Norge har overrasket før, men jeg synes forventningene rund VM er litt i overkant. Når noen tror at Norge kommer til semifinalen begynner jeg å riste på hodet. Vi bør være fornøyd med at Norge er en A-nasjon og legge listen der. På VM-basis er Norge en liten aktør, sier Dahlstrøm.

– Det kan gå i alle retninger. Italia, Frankrike, Danmark er på høyde med oss. Det blir nok jevnt men muligheten er der, påpeker Hoff.