FACEBOOK-SOS: Politiet klarte ikke å peile inn mobilen til kvinnen, som sto med vann til livet i en myr i Sverige. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com.
FACEBOOK-SOS: Politiet klarte ikke å peile inn mobilen til kvinnen, som sto med vann til livet i en myr i Sverige. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com.

Kvinne satt bom fast i skogsmyr – ble funnet via Facebook

Politiet lyktes ikke å peile inn den avslåtte telefonen, men kvinnen hadde vært på sosiale medier før hun satt seg fast dypt inne i den svenske skogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 37 år gammel kvinne ble torsdag ettermiddag meldt savnet da hun ikke kom tilbake fra en tur i Värmlandsskogene i den svenske kommunen Lesjöfors.

Telefonen 37-åringen hadde med seg var slått av, og politiet kom derfor ikke lengre i søket da de forsøkte å peile inn mobiltelefonen i det store skogsområdet, skriver Aftonbladet.

– Men hun hadde vært på Facebook og lagt ut et kart. Noen mente de kjente igjen hvor hun befant seg så da satte vi inn våre ressurser der, sier Morgan Connedal, vakthavende betjent ved politiet i Värmland til avisen. 

Har du blitt reddet av geotags på sosiale medier? Tips oss på 02255 eller 02255@tv2.no.

Og det skulle vise seg å bli redningen. Ved halv elleve tiden på kvelden sporet en av redningshundene opp kvinnen som satt fast i en myr med vann til livet. 

– Hun satt fast og klarte ikke ta seg opp. Hun var helt utkjørt og det var én minusgrad ute, sier Connedal.

Da kvinnen omsider kom seg ut ved hjelp av redningsmannskaper var hun ikke så skadet at hun trengte ytterligere helsehjelp, og politiet kunne kjøre henne trygt hjem.