Sauerland raser mot Brækhus' planer: – De er grådige

Mye penger står på spill når Brækhus nå trues med rettsak.

Oslo (TV 2): Cecilia Brækhus var svært fornøyd da hun torsdag kunne meddele at hun nå står på egne bein og skal være sin egen promotor i fremtiden. Tyske Sauerland er rasende. De mener bergenseren stadig er bundet til dem.

– Hun har en kontrakt som er signert og som må fullføres, sier Kalle Sauerland til TV 2.

Ikke redde for søksmål

Det skjønner Brækhus-advokat Morten Andreassen lite av.

– Cecilia er fri. Hun har ikke lenger noen promotoravtale, sa han på pressekonferansen.

Tyske Sauerland, som har hatt Brækhus i stallen siden 2007, er ikke redd for å teste tvisten for en domstol.

– Det kan bli en juridisk sak. Det er noe vi ikke vil, men vi er ikke redde for å gå så langt. Men Cecilia trenger aller helst å være i ringen, sier Sauerland.

– Jeg kan ikke se noe juridisk grunnlag i denne saken, verken for en norsk eller tysk rettssal. Vi er enige om å være uenige, sier Andreassen.

Oppgitt Brækhus

– Avtalen var på to år, ett pluss ett med opsjon ved en enighet om videre sportslig og økonomisk satsing. Den enigheten er ikke der, derfor er denne kontrakten nå løpt ut, sier Rune Brynhildsen, som er bokserens manager.

Brækhus forklarer bruddet med at tyskerne ikke har gjort nok for å realisere hennes ambisjoner. Hun er svært skuffet over at Sauerland ikke har klart å komme til enighet med attraktive motstandere, som Holly Holm for eksempel.

– Jeg føler ikke at de kan gi meg det jeg ønsker og trenger, derfor vil jeg prøve noe nytt, sier bokseren.

Nå blir hun sin egen sjef, der hun og teamet får bedre kontroll over fremtidige arrangementer og forhandlinger.

– Drømmen er jo å ta over hele verden, smiler Brækhus.

Hun aner ikke når hun er tilbake i ringen. Men det vil skje en gang i 2014.

Har tjent over 200 000 per kamp

En annen drøm Brækhus lenge har hatt, har vært å bokse på hjemmebane. Politikerne har satt i gang prosessen med å legalisere proffboksing og trolig har kamper i Norge, og potensialet som ligger der, vært avgjørende i veivalget til 32-åringen.

– Uansett om det blir kamp eller ikke i Norge, med Sauerland eller meg selv som promotor, snakker vi om helt andre summer, sier Brækhus.

TV 2 vet at hun fått mellom 200 og 300 000 kroner per kamp hun har gått under Sauerland. Et fullsatt Telenor Arena eksempelvis, genererer helt andre inntekter. Ennå er det uvisst hvordan en Brækhus-kamp formelt vil komme i stand i fremtiden. Hun kan samarbeide med andre promotorer, skaffe seg plass på stevner eller selge kamper direkte til norske TV-kanaler. Brækhus drømmer også om internasjonale markeder i USA og Tyskland.

– Grådighet

Kalle Sauerland har lite til overs for rådgiverne Brækhus har tilknyttet seg.

– Dette handler om grådighet, og om å ta hele kaken rundt promotering i Norge, sier Sauerland, og legger til:

– Disse personene tror jeg har påvirket Cecilia og ser sitt snitt til å tjene raske penger. Hvor var de da Cecilia var i startgropen av karrièren? Cecilia bør også huske hvor hun kommer fra og hvem som har gitt henne hjelp til å nå sine mål.

– Kan gå rett til helvete

Cecilia Brækhus ser nå frem til sine siste år i karrièren. Men hun innrømmer at hun også tar en risiko ved å forlate Sauerland.

– Dette kan gå begge veier. Det kan gå kjempebra eller det kan gå rett til helvete! Men nå har jeg jo i hvert fall prøvd, sier hun.

Sauerland anser ikke slaget som tapt helt ennå.

– Cecilia er en rollemodell og må huske å verdsette en avtale. Hun kan ikke sette seg selv over loven, sier Kalle Sauerland.

Ingen av partene vil oppgi konkrete detaljer i kontrakten. Dette er taushetsbelagt og konfidensielt.