Sandnes Ulf-legende sendte Sandnes Ulf ut av cupen

– Jeg har litt dårlig samvittighet, innrømmer Morten Eriksen.

Sola - Sandnes Ulf 1-0:

Sola/Bergen (TV 2): Sandnes Ulf er ute av cupen allerede i 1. runde etter 0-1-tap for 3. divisjonslaget Sola torsdag. Dermed ble det en bitter reprise for de lyseblå fra cupexiten for Staal i 2012. Også det var i 1. runde.

Cupsjokket smerter nok litt ekstra for Sandnes-fansen med tanke på mannen som scoret Solas vinnermål. Morten Eriksen satte nemlig inn 1-0-scoringen etter halvtimen. Og 30-åringen er ingen hvem som helst i Sandnes Ulf-historien.

Toppscorer i opprykkssesongen

Spissen var klubbens toppscorer og beste spiller i 2011, da de sikret sitt første opprykk til Tippeligaen. Eriksen ble imidlertid ikke med opp i eliten, men valgte i stedet å legge fotballskoene på hylla.

Halvveis inn i 2012-sesongen ble likevel Eriksen overtalt til et comeback i Sandnes Ulf-trøya i Tippeligaen. Det endte med to målløse kamper på sensommeren.

Eriksen har uansett status som levende legende blant Sandnes-fansen, etter solide 101 mål på over 180 kamper.

– Spesielt for meg

Etter kampen innrømmer han at scoringen ikke var som andre scoringer.

– Jeg har litt dårlig samvittighet for å sende Sandnes ut. Men når man spiller på det andre laget, så ønsker man å vinne selv. Da spiller det ingen rolle om det er Sandnes Ulf eller et annet lag man møter, sier han til TV 2.

– Det er spesielt for meg. Men det var ikke det målet som gjorde at vi vant i dag. Det var på grunn av en utrolig laginnsats som var imponerende å se, sier Eriksen.

Sola er for øvrig nyopprykket til 3. divisjon, etter å ha cruiset seg gjennom sin 4. divisjonsavdeling i fjor.