INNRØMMET TYVERI: Etter at hun ble fersket på Facebook, og senere på overvåkingsbilder, erkjente Pascale Sherwin at hun stjal fra arbeidsgiveren. Dette er ett av bildene, der hun poserer med stjålne klær. Foto: SWNS
INNRØMMET TYVERI: Etter at hun ble fersket på Facebook, og senere på overvåkingsbilder, erkjente Pascale Sherwin at hun stjal fra arbeidsgiveren. Dette er ett av bildene, der hun poserer med stjålne klær. Foto: SWNS

Barnepiken stjal som en ravn –ble avslørt på Facebook

Barnepiken poserte på bilder iført klær og smykker hun hadde stjålet, og tagget til og med personen hun hadde stjålet fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23 år gamle Pascale Sherwin, en gang kjent som mønsterhushjelpen Sasha, ble dømt til 200 timers samfunnstjeneste.

I en rettssal i Devon i Storbritannia erkjente hun å ha stjålet gjenstander fra Becki og Bradley Cannings. Sherwin jobbet som barnepike for den velstående familien.

Tagget offeret

Tyveriene ble oppdaget ved at moren til arbeidsgiver Becki Cannings oppdaget klærne til datteren på Sherwins Facebook-profil.

På flere bilder poserte barnepiken, iført smykker og klær som hun hadde stjålet.

Da Cannings selv sjekket opp i saken, oppdaget hun at hun var tagget inn i flere bildene. 

– Jeg vet ikke om hun var dum eller om hun ville hovére. Jeg følte meg virkelig krenket, og verden raste sammen for meg, sier Becki Cannings til The Daily Mail.

Bildene ikke beviser

Hun viste Facebook-bildene til politiet, som på sin side sa at dette ikke var gode nok beviser. Dermed installerte Becki og ektemannen Bradley fire overvåkingskameraer i boligen.

Da de satte seg ned for å se på opptakene tok det ikke lang tid før de fikk bevisene de var ute etter. 

– Fem minutter ut i opptakene så vi henne stjele en jakke, sier Cannings.

Kameraene overvåket boligen i tre dager, og alle tre dagene sikret de seg opptak av tyverier. 

En av familien

Paret fra byen Exeter i Devon, sør i Storbritannia, sier til Daily Mail at de er sjokkert over tyveriene. 

De møtte barnepiken i 2011, og i løpet av bekjentskapet ble hun som en del av familien. Hun passet datteren Olivia siden hun var nyfødt.

Paret merket at ting begynte å forsvinne i 2012, men mistenkte ikke sin betrodde barnepike.

Forsvareren til Pascale Sherwin ba i rettssalen om at retten tar med i betraktningen at hun viser anger, og at hun tilsto tidlig i prosessen.