GRILLKONKURRANSE: Julie Lohne og Erik Sørensen er blant deltakerne som skal konkurrere i å bli landets beste til å grille i «Norges Grillmester». Foto: TV 2
GRILLKONKURRANSE: Julie Lohne og Erik Sørensen er blant deltakerne som skal konkurrere i å bli landets beste til å grille i «Norges Grillmester». Foto: TV 2

«Norges Grillmester»-par møttes på Facebook

Deltakerne Erik Sørensen og Julie Lohne hilste på hverandre for første gang under TV-innspillingen.

Da Erik Hvenegaard Sørensen (56) meldte seg på «Norges Grillmester» henvendte han seg til Facebook for å finne grillpartneren sin.

– Min opprinnelige partner var ikke tilgjengelig under innspillingsperioden, så da la jeg ut en status på Facebook om at jeg søkte en dame til et grillprogram, forteller Erik til TV 2. 

– Og den statusen tagget min tante meg i, samt at mamma skrev i kommentarfeltet at dette måtte være midt i blinken for meg. Selv om jeg visste veldig lite, så ble jeg trigget til å være med, skyter Julie Alevandra Wetaas Lohne (24) inn.

– Gikk stort sett greit

Gjennom ti episoder skal ti par grille alt du visste - og ikke visste - at man kan legge på grillen. Alt fra kjøtt og fisk til pizza, kaker og desserter skal deltakerne få bryne seg på.

For «Facebook-paret» ble det ekstra spesielt å ta fatt på oppgavene, med tanke på at de hilste på hverandre for aller første gang under innspillingen. Tenk om det var null kjemi, og full krasj?

– Men det gikk veldig greit. Hvertfall stort sett, uten å røpe for mye, forteller Julie, og sender et smil bort til sin partner.

Erik, som er opprinnelig dansk men bor i Norge, må si seg enig i det.

– Ja, det hendte vi ble litt uenige, og glemte å kommunisere, men vi var nok ikke de eneste som gjorde det, sier 56-åringen.

Ingen erfaring

Erik er butikkslakter av yrke og har en del erfaring med grilling fra før. Julie på den andre siden har mer erfaring som baker, og er lidenskapelig opptatt av søtsaker.

– Engangsgrill i parken er det nærmeste forholdet jeg har til grilling, så jeg sa tidlig til Erik at han var sjefen og at jeg kunne gjøre det jeg fikk beskjed om, tilføyer deltakeren.

Strenge dommere

I hver episode finner man et fast dommerpanel, som består av kjøkkensjef Jan Dahji som driver Grilleriet i Oslo, og råvareekspert og leder av Meny-lauget Espen Lie.

Både Erik og Julie synes dommerne var strenge, men rettferdige.

– De var veldig proffe, og visste hva de ville ha. Det var ikke vits å prøve å kamuflere ting som gikk galt, de merket hva som var feil med en gang, sier Julie.

«Norges Grillmester» har premiere på TV 2 mandag kl. 20.00.