Brudd fikk Linnea Dale til å spille inn lettkledd video

Nå søker hun oppmerksomhet på en annen måte.

Linnea Dale (23) slipper fredag sin nye plate «Good Goodbyes», som blant annet Pål Waaktaar fra A-ha har vært med å skrevet. Etter oppstyret med sin lettkledde video « A room in a city», har hun nå en annen fokus.

Lettkledd video

23-åringen fra Tinn i Telemark kommer nå ut med sin andre soloplate. Linnea Dales forrige musikkvideo «A room in a city» fikk mye oppmerksomhet fordi den var en lettkledd variant.

Hun mener selv at hun valgte å være litt mer dristigere dengang fordi det var slutt med kjæresten.

NY KJÆRESTE: Thomas Aslaksen er Linnea Dales nye kjæreste.  De har inngått en avtale om å ikke spille i samme band. Foto: Scanpix
NY KJÆRESTE: Thomas Aslaksen er Linnea Dales nye kjæreste.  De har inngått en avtale om å ikke spille i samme band. Foto: Scanpix

– Man blir litt ustabil etter at man har slått opp, vanligvis vil man dra ut på byen og ta på en flott kjole å få oppmerksomhet på den måten. Det er kanskje ikke den beste ideen å lage en video av det, jeg tror jeg skal fokusere på andre ting nå, sier en lattermild Linnea Dale til TV 2.

Ny kjæreste

Nå har Linnea fått seg ny kjæreste, trommeslageren Thomas Aslaksen. Han er broren til Jonas Alaska og spiller trommer i bandet hans.  

Linnea og Thomas har inngått en avtale om at de ikke skal spille i band sammen.

Pål Waaktaar hjelper Linnea Dale på hennes nye plate og har skrevet tre låter. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
Pål Waaktaar hjelper Linnea Dale på hennes nye plate og har skrevet tre låter. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX

– Nå slapper jeg mer av, har en fin kjæreste og har ikke behov for å gjøre sprø ting. Vi har gjort en avtale om at vi ikke skal spille i band sammen. Vi tror det er bedre for kjærligheten å holde de to tingene adskilt.

Men vi får se, for det kommer kanskje til å bli vanskelig å la være, sier Linnea til TV 2.

 

Får hjelp av Pål Waaktaar

Linnea endte på andreplass i årets MGP-finale med låta «High Hopes», og artisten med den karrakteristiske, dype vokalen har gjort seg godt bemerket de siste årene.  På sin siste plate har hun fått god hjelp av Pål Waaktaar fra A-ha.

Låtene «Better without you» og «Sweet life» er begge skrevet av Waaktar og Dale i New York.  Hun syntes det var fantastisk å jobbe med A-ha stjernen.

– Det var fantastisk å få anledning å skrive låter med han. Jeg var der en uke i fjor vinter og skrev tre låter sammen.  

– Hvordan jobber Waaktaar?

Han er ganske innadvendt type, du ser at det er mye som foregår på innsiden. Han er en fantastisk låtskriver og jeg liker de harmoniske tingene han skriver. Du hører det er Waaktaar, avslutter Linnea Dale til TV 2.

 Her kan du se den lettkledde musikkvideoen til Linnea Dale, «A room in a city»: