PREGET: Skuespiller Mads Ousdal forteller at reisen til Kenya gjorde sterkt inntrykk, og står som en av de største opplevelsene i hans liv.
PREGET: Skuespiller Mads Ousdal forteller at reisen til Kenya gjorde sterkt inntrykk, og står som en av de største opplevelsene i hans liv.

Skuespillerstjernen fikk sjokk i flyktningleiren 

Skuespilleren vurderte å verve seg til Flyktninghjelpen da han kom hjem fra Kenya. 

Over en million mennesker er drevet på flukt av konflikten i Sør Sudan. Kenya er et av landene som har tatt imot mange av flyktningene. 

I regi av Flyktninghjelpen og Artistgalla har skuespiller Mads Ousdal (43) besøkt Kakuma, en flyktningleir i Kenya. Dit strømmer det til nye flyktninger hele dagen. Flere av de som ankommer er barn som har mistet av sine foreldre. Ousdal møtte flere av dem. 

– Enhver forventning ble tilintetgjort og latterliggjort i det øyeblikket flyet landet midt i leiren. Det var sterke inntrykk overalt. Hver eneste en av de som kommer inn har en sterk historie. Disse enkelthistoriene er viktige å få frem, sier Ousdal til TV2.no. 

Stor opplevelse i livet

Ousdal beskriver reisen til Kenya som en av de store opplevelsene i livet, ved siden av å få datteren sin. 

– Det jeg har sett har festet seg, og går ikke over. Jeg kommer til å dele tiden min i før- og etter reisen. 

Ville verve seg

Ousdal ble imponert over jobben Flyktninghjelpen gjør, hvordan de er organisert og hvordan de håndterer så store kriser og så mange mennesker. Da han kom hjem fra Kenya vurderte han å slippe alt han hadde i hendene å gå inn i Flyktninghjelpens tjeneste. 

– Men jeg skjønner jo at det de trenger er midler. Det beste vi kan gjøre er å gi penger til de organisasjonene som er godt organiserte, for eksempel Flyktninghjelpen, sier han. 

Artistgalla på TV 2 lørdag kl. 21.40

Klikk her for å bli fadder!