Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har sluppet de første bildene av hvordan Anfield blir seende ut etter at stadionet utvides til å huse 54 000 mennesker.

Ved å bygge om Main Stand vil de få plass til 8250 flere fans inn på stadion. Det er ventet at arbeidet skal ferdes innen de to neste årene, men først må planene godkjennes.

58 000 plasser

En formell søknad er ventet i mai, og da vil klubben også be om tillatelse til å utvide enda en tribunedel, Anfield Road-enden, med 4825 seter. Det vil til slutt gi en kapasitet på totalt 58 000.

Ombyggingen av Main Road vil koste én milliard kroner, mens en utvidelse av den nevnte kortsiden vil koste ytterligere 500 millioner kroner. En allé kalt «96th Avenue» er også planlagt. 

Alt er ikke på plass helt ennå, men avtaler med de som bor i nabobebyggelsen rundt Anfield skal være inngått. Arbeidet er planlagt å starte i januar 2015 og avsluttes før 2016/17-sesongen sparkes i gang.

Betydningsfullt steg fremover

Liverpool stormer mot sitt første Premier League-gull noensinne denne sesongen, og da mener klubbdirektør, Ian Ayre, det er passende med et nytt stadion.

– Det er et betydningsfullt steg fremover. Siden klubben tar store steg på banen denne sesongen, er det passende at vi føler vi har fremskritt når det gjelder stadion, sier Ayre ifølge The Telegraph.

– Vi kan ikke bare gå ut fra at planleggingen vår går i orden, men igjen prøver vi å være optimistiske. Det ville vært fantastisk for fotballklubben og fansen hvis vi kan fortsette fremskrittene både på og utenfor banen. 

Kraftig etterspørsel

Liverpool tjener nå omtrent halvparten så mye penger som det Arsenal gjør på kampdager. Men ventelisten på sesongkort er enorm, noe som betyr at å fylle et større stadion ikke blir noe problem.

– Man må se på det med et pessimistisk syn. Vi må lage en modell ut fra at vi ikke spiller i Europa. Vi vet vi har 20 000 på en venteliste til sesongkort, og vi har funnet ut at det er en etterspørsel der, men man må prøve dette for å finne ut om det blir en suksess. Dette skal også betales tilbake enten man gjør det bra eller ikke.

Hva synes du om planene til Liverpool? Si din mening i kommentarfeltet.