STJERNELAG: Dette kan bli det reservespekkede Chelsea-laget som starter på Anfield søndag. Å omtale spillere som Gary Cahill og Frank Lampard for reserver er selvsagt omdiskutert. Foto: Scanpix/BT Sport/Paint (montasje)
STJERNELAG: Dette kan bli det reservespekkede Chelsea-laget som starter på Anfield søndag. Å omtale spillere som Gary Cahill og Frank Lampard for reserver er selvsagt omdiskutert. Foto: Scanpix/BT Sport/Paint (montasje)

Her er Chelseas «reservelag» til over 1,2 milliarder

José Mourinho truer med å stille svekket, men søndagens lag blir allikevel trolig av det kostbare slaget.

Se Liverpool-Chelsea søndag 15.05 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Søndagens toppkamp på Anfield mellom Liverpool og Chelsea har denne uken fått et meget spesielt ekstrapoeng, ettersom gjestenes manager José Mourinho har gått ut og sagt at han blir nødt til å stille et svekket lag.

Dette gjør han fordi hans blå disipler skal ut i returmøte i Mesterligaens semifinale mot Atlético Madrid allerede tre dager senere.

Les også: Mourinho får lov til å stille med svekket lag mot Liverpool

Til tross for at Chelsea trolig altså ikke stiller med sine på papiret aller beste menn i det som kan vise seg å bli en tittelavgjørende kamp søndag, vil de allikevel stille med et meget slagkraftig mannskap, og i engelsk media har man spekulert i hvilke elleve Mourinho vil sende ut på Anfield søndag.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Daily Express er en av avisene som har sett i spåkulen og brukt spekulasjonsevnene, og i deres ellever har man funnet plass til spillere som samlet sett har kostet Chelsea over 1,2 milliarder kroner.

Gir rom for at enkelte spiller begge kamper
I deres variant har man tatt høyde for at både keeper Mark Schwarzer og i hvert fall to av fire forsvarsspillere kommer til å spille både mot Liverpool søndag og Atlético Madrid onsdag.

Branislav Ivanovic hadde karantene i det første Mesterliga-møtet, men er tilbake til dyst til det neste, noe som gjør at Mourinho kan rullere mellom tre backer på de to oppgjørene.

I midtforsvaret er John Terry trolig ute i begge oppgjør, noe som gjør det sannsynlig at unggutten Tomás Kalas kan få tillit på Anfield, mens enten Gary Cahill eller David Luiz hviles.

Midtbanen til Premier League-oppgjøret blir neppe nevneverdig svekket, ettersom både John Obi Mikel og Frank Lampard er suspenderte i Mesterliga-semien, samtidig som Nemanja Matic ikke er tilgjengelig for spill i Europa.

Heller ikke Mohamed Salah kan spille Mesterliga, noe som gjør det sannsynlig at han starter i en av de offensive posisjonene. Det samme gjør enten Fernando Torres, Samuel Eto'o eller Demba Ba, og i engelske medier regner man det for sannsynlig at Ba får starttillit på Anfield siden Eto'o har vært skadet.

Her er laget Daily Express spår at starter mot Liverpool, og hva de kostet Chelsea i norske kroner (*):

STJERNE SOM TROLIG HVILES: Eden Hazard spilte ikke mot Atlético Madrid denne uken, og står neppe i startoppstillingen mot Liverpool søndag. Foto: Nick Potts, Scanpix
STJERNE SOM TROLIG HVILES: Eden Hazard spilte ikke mot Atlético Madrid denne uken, og står neppe i startoppstillingen mot Liverpool søndag. Foto: Nick Potts, Scanpix

Mark Schwarzer (gratis) - Branislav Ivanovic (114 millioner), Gary Cahill (73 millioner), Tomás Kalas (54 millioner), Ashley Cole (68 millioner) - Nemanja Matic (229 millioner), Frank Lampard (145 millioner), John Obi Mikel (208 millioner) - André Schürrle (203 millioner), Demba Ba (73 millioner), Mohamed Salah (120 millioner)

Den totale summen for et slikt lag er 1,28 milliarder kroner. I tillegg kan det tenkes at enten Samuel Eto'o (ukjent overgangssum) eller Fernando Torres (520 millioner) får tillit, mens Marco van Ginkel (83 millioner) også kan være aktuell etter et lengre skadeavbrekk.

En annen av de store avisene, Daily Mirror, har sett seg ut et lag bestående av elleve mann som trolig ikke starter i Mesterliga-kampen, noe som gir plass til ungguttene Nathan Ake og Andreas Christensen.

Her er deres lag: Hilario - Tomás Kalas, Andreas Christensen, John Obi Mikel, Nathan Ake - Marco van Ginkel, Nemanja Matic, Frank Lampard - André Schürrle, Demba Ba, Mohamed Salah

Tidligere Premier League-spiller Trevor Morley tror det også blir et lag lignende dette som spiller søndag.

– Jeg tror ikke noen av de som skal utpå mot Atlético Madrid kommer til å spille. Kanskje ikke engang keeperen. Det er en stor fordel for Liverpool, men det ville bare summere opp hele denne sesongen dersom Chelseas B-lag drar til Anfield og gjorde slutt på Liverpools seiersrekke, sa han i TV 2s kickoff-sending fredag.

* Omregnet fra britiske pund til norske kroner etter denne ukes kurs.

Hvilket lag tror du Mourinho stiller med? Ta diskusjonen!