Ytterligere én person pågrepet etter gullsmedran i Oslo

Ytterligere en person er pågrepet i Sverige i forbindelse med det brutale gullsmedranet på Grønland i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han møtte frivillig hos politiet i Sverige og vil bli avhørt i løpet av torsdag, sier politiadvokat Asmund Riegels til NTB.

Flere menn ble natt til onsdag pågrepet i Stockholm i en operasjon sammen med svensk politi. Avhør av disse startet onsdag og fortsetter torsdag, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

To politiadvokater og fem etterforskere fra politiet i Oslo er på plass i Stockholm i forbindelse med etterforskningen av saken.

Einar Aas ønsker ikke å kommentere hva de pågrepne mennene har forklart i avhør.

Ranslaget som slo til mot gullsmedhandelen i Oslo besto av til sammen fire personer, men politiet er overbevist om at flere har vært delaktige i ranet.

Jakten på resten av ranslaget pågår for fullt i Sverige.

Tidligere har TV 2 fortalt om en person som sitter varetektsfengslet, mistenkt for å stå bak dekkleiligheten ranerne brukte. 

Utlevering

Den svenske påtalemyndigheten vil bistå norsk politi i arbeidet med å få mennene utlevert til Norge. Dette arbeidet vil starte fredag.

Hvor raskt de pågrepne kan utleveres til Norge er avhengig av om de samtykker til utlevering eller ikke.

– Foreløpig har de ikke samtykket til utlevering, sier Riegels.

Det betyr at det kan ta opptil to uker før de blir utlevert og framstilt for norsk rett. 

Brutalt ran

Gullsmedranerne skremte hundrevis av mennesker da de avfyrte flere skudd blant folkemengden på Grønland i Oslo 29. mars i år.

Etter kun to minutter og 15 sekunder inne i lokalet, går de i hurtig gange ut i en ventende Audi. Før de kjører vekk, avfyrer raneren med automatgeværet minst ett skudd i luften.

Bilen ble kort tid etter funnet brennende i Heimdalsgata, noen hundre meter unna.